El vídeo del 3 de 10 descarregat dels Minyons a Girona

  • Els Marrecs de Salt assoleixen el seu primer 5 de 8 en una plaça del Vi plena de gom a gom

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
26.10.2014 - 14:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça del Vi de Girona ha viscut avui una jornada castellera històrica. Per primera vegada, s’hi ha descarregat un castell de deu i, a més, els Marrecs de Salt —la colla local, que es guarda el bo i millor del seu repertori per a les Fires de Sant Narcís— ha aconseguit carregar el primer 5 de 8 de la seva història.

Vegeu aquests vídeos:



D’aquesta manera, Girona es converteix en la tercera plaça castellera que ha vist descarregar un castell de 10, després de les de Terrassa i Vilafranca del Penedès. 

Les emocions fortes han començat ja a la primera ronda, quan els Minyons de Terrassa han descarregat amb molta seguretat el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell de gamma extra que només s’ha descarregat cinc vegades en tota la història i que els de Terrassa havien completat l’any 1998 i el 2002. Seguidament, els de Terrassa han descarregat una torre de 9 amb folre i manilles, un 4 de 9 amb folre i un pilar de 7 amb folre.

A la segona ronda ha arribat el gran moment dels Marrecs de Salt, que han carregat el primer 5 de 8 de la seva història, i s’han convertit en la quinzena colla castellera que el carrega. Una fita que han celebrat efusivament a la plaça, tot i que alguns membres de la colla han pres mal quan el castell ha caigut. Els Marrecs han començat la jornada descarregant un 3 de 8 a la primera ronda i han tancat la seva participació amb una torre de 7 a la tercera ronda.

Per una altra banda, la tercera colla participant, els Capgrossos de Mataró, han descarregat un 3 de 9 amb folre, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 8 amb agulla.

La plaça del Blat es resisteix als castells de deu pisos

Mentrestant, a Valls, la plaça del Blat es resisteix a veure castells de deu pisos. En la diada de Santa Úrsula d’avui, la Colla Vella ha tornat a ensopegar amb el 3 de 10 amb folre i manilles, que han intentat dues vegades. L’any passat també van fer tres intents sense èxit. Aquesta construcció, que van coronar en el concurs de Tarragona, era el seu principal objectiu, i també han hagut de suar per carregar el 4 de 9 sense folre —el seu primer de la temporada. A més, han descarregat el 4 de 9 amb el pilar i un esplèndid pilar de 8 amb folre i manilles. 

La Jove no ha patit tant, si bé tampoc no ha pogut coronar la torre de 8 sense folre. També han carregat el 4 de 9 sense folre i han descarregat el 5 de 9 amb folre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any