Mas i Junqueras arriben a un acord pel 9-N i no parlaran d’eleccions fins passada la consulta

  • Aquesta tarda s'han reunit al Palau de la Generalitat durant una hora

VilaWeb
ACN
22.10.2014 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el d’ERC, Oriol Junqueras, s’han reunit aquesta tarda durant una hora al Palau de la Generalitat per parlar del 9-N. Han arribat a un acord perquè la consulta sigui un èxit, però no han parlat de la convocatòria d’eleccions ni de l’entrada d’Esquerra al govern. Acabada la reunió, Junqueras ha dit: ‘La confiança es construeix amb acció, amb feina conjunta que té com a passes imprescindibles el 9-N reeixit.’ També ha dit que un 9-N amb bon resultat obrirà la porta a la convocatòria d’eleccions a partir del 10 de novembre. Ha explicat que havien acordat que la consulta fos la prioritat per a aconseguir un èxit de participació.

Junqueras ha reclamat a Mas que convoqui eleccions immediatament, tot i que no hi ha hagut acord en aquesta qüestió, perquè el govern vol parlar-ne a partir del 10 de novembre. El president d’ERC no ha volgut dir si la reunió havia anat bé ni ha explicat si es tornarien a trobar.

Ací podeu veure les declaracions de Junqueras:

L’objectiu de la reunió era mirar de refer la unitat després del trencament d’ara fa deu dies en la reunió de tots els partits pro-consulta al Palau de Pedralbes.

El 9-N és el ‘denominador comú’

Per una altra banda, el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que tots dos polítics consideraven que el 9-N era el denominador comú entre les ‘legítimes aspiracions de cadascú’. Ha concretat que la consulta tenia capacitat de mobilització, il·lusió i que ja era a tocar. El conseller ha lloat la ‘recerca constant’ per a fer compatible l’interès particular ‘legítim’ amb el compartit, i ha fet un símil amb el país, ‘farcit d’interrogants i oportunitats, esquerdes i recomposicions’. I ha afegit: ‘Avui en aquest palau hi ha hagut una reunió que buscava aquest denominador comú des de la posició de cadascú.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any