Homs i Bosch, disposats a treballar per una llista de país

  • 'Estem disposats a fer el que calgui', diu Homs · 'Si compartim l'objectiu seria molt senzill sumar-s'hi', diu Bosch

VilaWeb
Redacció
16.10.2014 - 11:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Presidència i dirigent de CDC, Francesc Homs, ha assegurat avui que estan disposats a ‘fer el que calgui’ perquè hi hagi una llista conjunta en unes futures eleccions plebiscitàries. ‘És tan gran el que hem de fer, tan de tots, que crec que fóra bo que els partits ens poséssim una mica al costat, més a ajudar que no pas a protagonitzar-ho’, ha declarat a Catalunya Ràdio. ‘Estem disposats a fer el que calgui perquè això vagi endavant, i no estem en condicions de posar condicions a ningú’, ha afegit.

Homs ha insistit que ‘val la pena’ fer aquest esforç ara, i ha augurat que en els propers temps, com ja s’està fent ara, caldrà fer ‘coses veritablement excepcionals’. No ha volgut pronunciar-se sobre la possibilitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, no encapçali aquesta hipotètica llista, i s’ha limitat a reiterar que estan ‘oberts a parlar absolutament de tot’.

També ha indicat que encara no han abordat aquesta qüestió amb ERC, perquè ara estan centrats en el 9-N.

Precisament des d’ERC el portaveu al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha dit en una entrevista a RNE que els republicans acceptarien de fer una llista de país en unes eleccions plebiscitàries si l’objectiu fos declarar la independència. Bosch ha afegit que l’ANC i Òmnium estudien la possibilitat d’impulsar aquesta llista. ‘Demanem coses quasi idèntiques, serà molt senzill sumar-s’hi’, ha declarat Bosch. ‘Totes les opcions són obertes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any