Forcadell: ‘Esperem que els partits facin allò a què es van comprometre, que és el 9-N’

  • La presidenta de l'ANC crida a la unitat dels partits

VilaWeb
ACN
12.10.2014 - 18:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha fet aquest diumenge una crida a la unitat dels partits polítics per garantir la celebració de la consulta del 9 de novembre. Des del Poblenou del Delta (Montsià), on s’han tenyit de groc més d’una setantena de cases dins la campanya ‘Ara és l’Hora’, Forcadell també ha criticat l’immobilisme del president Rajoy i que no escolti el poble de Catalunya. La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha criticat que les institucions espanyoles neguin el dret a votar dels catalans. Durant l’acte, el cantautor Lluís Llach ha exigit “unitat” davant les “dificultats” del procés i ha lloat la capacitat de mobilització dels catalans.

L’ANC ha reclamat unitat als partits polítics per garantir la consulta del 9-N i n’ha posat d’exemple la unitat que està demostrant la societat civil. ‘La societat civil ens hem unit, treballant conjuntament, i esperem que els partits polítics també treballin conjuntament per fer allò a què es van comprometre, que és la consulta del 9 de novembre’, ha destacat la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell.

Forcadell ha recordat que cal estar ‘junts’ per vèncer els obstacles que ‘cada dia, cada segon i cada minut’ el govern espanyol posa al procés català. ‘Ara confiem en els partits perquè es van comprometre a fer una consulta, amb data i pregunta. Nosaltres ajudem a què es faci possible, però ara ells han de complir aquest compromís’, ha reblat la màxima responsable de l’ANC.

Carme Forcadell també ha respost al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que aquest diumenge ha afirmat que no té intenció de variar la seva posició sobre la consulta. ‘La postura del president del govern espanyol continua sent la mateixa, i no entenem com Rajoy no vol escoltar allò que li ha de dir una part molt important dels seus ciutadans, que són els catalans’, ha lamentat.

La presidenta de l’ANC ha recordat que, juntament amb Òmnium Cultural, han impulsat la campanya ‘Ara és l’Hora’ per defensar la celebració de la consulta del 9 de novembre. Forcadell ha constatat que els partidaris del ‘no’, com ara Societat Civil Catalana, també han entrat en campanya. ‘Els ho volem agrair, perquè senzillament aquestes persones que estan pel ‘no’ ens ajudaran a ser més crítics’, ha afirmat.

Forcadell ha participat aquest diumenge en l’acte convocat al Poblenou del Delta en el marc de la iniciativa ‘País Groc’. ‘Aquesta acció simbòlica per visualitzar el groc de la campanya ‘Ara és l’hora’ demostra que amb el treball col·lectiu es pot aconseguir tot, i aquesta és la força que tenim com a poble’, ha abundat Forcadell.

En la mateixa línia, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha criticat que les institucions polítiques espanyoles ‘encara neguen que hi hagi una cosa que és el poble català i que té dret a votar’. Casals ha insistit que reclamen el dret a votar i que fan campanya pel sí, malgrat que no es tanquen a debatre amb els partidaris del ‘no’.

Sobre la iniciativa d’aquest diumenge al Poblenou del Delta, Muriel Casals ha recordat que, antigament, aquest nucli duia el nom de ‘Villafranco del Delta’. ‘Ara es diu nou, com nosaltres volem fer un país nou, més solidari, més alegre, feliç i just, i un poble que es diu nou ens ha semblat adient per fer campanya cap a un país nou’, ha subratllat.

L’acte central de la iniciativa de tenyir de groc el Poblenou del Delta, que s’ha dut a terme aquest diumenge al migdia, també ha comptat amb la participació del cantautor Lluís Llach, el qual ha posat en valor la gran mobilització del país i la capacitat de la ciutadania d’adoptar un paper ‘protagonista’ en el procés. ‘Això és exemplar, perquè estem aquí entre tots pintant de catalanisme i de futur un poble’, ha il·lustrat.

Llach ha insistit que ell és tan sols un més dels ‘centenars de milers de persones’ que treballen perquè el procés arribi a bon port. ‘El procés està ple de dificultats i hem d’apretar tant com puguem, participar i exigir unitat. Falta molt poc i ens hi hem de comprometre’, ha demanat.

Durant la iniciativa d’aquest diumenge, també s’ha pintat de groc un mural en una de les façanes de la plaça de la Font del Poblenou on s’hi podia llegir: ‘Vull un país amb una cultura viva’. A més, amb l’ajuda dels voluntaris s’ha enregistrat un espot publicitari de la campanya ‘Ara és l’Hora’ que ha estat dirigit per Lluís Cabeza.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any