S’han inscrit 2.739 estrangers que viuen a Catalunya per votar el 9-N

  • Els ciutadans que són d'estats membres de la UE han d'acreditar un any de residència i 3 anys els nacionals de tercers estats

VilaWeb
ACN
08.10.2014 - 18:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un total de 2.739 estrangers de Catalunya han entregat la sol·licitud per poder votar el 9-N, segons dades del Departament de Governació a l’ACN. El govern ha habilitat tots els registres de la Generalitat al territori perquè puguin rebre les peticions tan dels estrangers que viuen a Catalunya com dels col·lectius que poden votar anticipadament i necessiten presentar una sol·licitud. A més, s’ha prorrogat el termini per presentar les peticions que segons el decret s’acabava aquest dimarts. D’altra banda, 220 ajuntaments han confirmat els punts de votació proposats pel govern i 331 municipis han nomenat els coordinadors locals de la consulta, segons les últimes dades actualitzades.

El govern ha habilitat tots els registres de la Generalitat al territori perquè puguin rebre les sol·licituds dels col·lectius que han de presentar una petició per poder votar el 9-N. Així doncs hi ha més de 200 llocs on es pot presentar la sol·licitud. Cada comarca catalana té una oficina comarcal que pertany a la Generalitat. A més, hi ha distribuïdes pel territori nombroses oficines dels serveis territorials d’Ensenyament, així com oficines de Benestar Social i Família, de Territori i Sostenibilitat i del departament d’Agricultura.

A les comarques més poblades com el Barcelonès hi ha 129 oficines que pertanyen a la Generalitat i 13 al Baix Llobregat. A les que tenen menys població n’hi ha una com a mínim, l’oficina comarcal. Per exemple, al Pallars Sobirà consta com a oficina de la Generalitat de registre d’entrada i sortida de documents l’oficina comarcal del Pallars Sobirà situada a Sort i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Llavorsí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any