Xaume Olleros, el fotògraf valencià que retrata la ‘revolució dels paraigües’

  • El fotoperiodista és l'autor de la portada que la revista nord-americana 'Time' dedica a la revolta d'estudiants a Hong Kong

VilaWeb
Redacció
08.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La protesta que mantenen els estudiants als carrers de Hong Kong en favor d’un sistema electoral lliure en aquest territori especial de la Xina ha rebut una gran atenció mundial. Molts mitjans segueixen els esdeveniments diàriament i les imatges dels manifestants solen aparèixer en les portades. Si sou observadors, descobrireu que un bon grapat de fotografies que hi apareixen són signades per Xaume Olleros, un jove fotoperiodista valencià que es va establir a Hong Kong fa dos anys.

Com es pot comprovar als seus comptes de Facebook i Twitter, Olleros és al darrere de moltes fotografies de la revolta estudiantil i ciutadana de Hong Kong reproduïdes en mitjans de tot el món com el New York Times, el Washington Post, el USA Today, Libération, el Guardian, el Wall Street Journal, el South China Morning Post, el Jakarta Post, l’Agència France Press i també la revista Time, la de més tiratge als EUA, que de fet ha elegit una foto seva per a il·lustrar la portada de l’últim número, amb data de 13 d’octubre.

La foto aplega l’essència de la ‘revolta dels paraigües’: un jove estudiant hi aixeca un paraigües obert envoltat de gasos lacrimògens llançats per la policia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any