Josep Gifreu presenta el seu llibre ‘El català a l’espai de comunicació’

  • En un acte al Col·legi de Periodistes de Barcelona, amb la col·laboració de Joaquim Maria Puyal, Joan Manuel Tresserras, Isidor Marí i Vicent Partal

VilaWeb
Redacció
01.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta tarda a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona té lloc la presentació del darrer llibre de Josep Gifreu ‘El català a l’espai de comunicació’ (Publicacions de la Universitat de València). L’acte començarà a les 19.30 hores. Gifreu és catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra i va ser l’ideòleg i principal impulsor de la idea d’un marc de comunicació comú a tots els Països Catalans.

En l’acte participaran el periodista i doctor en lingüística Joaquin Maria Puyal, l’ex-conseller de cultura Joan Manel Tresserras, el sociolingüista Isidor Marí i el director de VilaWeb, Vicent Partal.

‘El català a l’esapi de comunicació’ pretén oferir una aproximació històrica al procés general de normalització del català en l’ecosistema comunicatiu de finals del segle XX i començaments del XXI. La tesi bàsica és que l’accés d’una comunitat com la catalana, requereix disposar d’un espai de comunicació propi. Aquest estudi d’història de la llengua pretén precisar la progressió del català en els mitjans tradicionals i en el nou entorn del ciberespai a partir de la Transició espanyola. Té en compte els diferents àmbits d’interès: l’evolució de la recerca, les polítiques de la llengua, la normalització en els grans mitjans, el nou ecosistema dels new media, els progressos en la definició i adopció del català estàndard, i fa un balanç per al final del període.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any