Badalona, Cornellà i l’Hospitalet, entre els ajuntaments que neguen el suport al 9-N

  • Prop de mig miler de municipis es declaren disposats a col·laborar amb el 9-N

VilaWeb
ACN
20.09.2014 - 10:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

453 municipis catalans ja han comunicat al govern que estan disposats a col·laborar amb la consulta del 9-N. Ho han fet saber per carta a la vice-presidenta i consellera de Governació, Joana Ortega, segons que ha pogut saber l’ACN. En canvi, 13 municipis han manifestat que no hi estan disposats i 5 han expressat dubtes de procediment. Aquesta és la resposta a la carta que el dia 26 de març Joana Ortega va enviar a tots els ajuntaments catalans per demanar-los la col·laboració. Els que han negat el suport són els governats pel PP, com ara Badalona i Castelldefels, i també alguns de l’àrea metropolitana on governa el PSC, com ara Cornellà, Esplugues o l’Hospitalet de Llobregat.

Els ajuntaments socialistes que neguen la col·laboració per organitzar la consulta del 9-N argumenten que només facilitaran ajuda si la consulta és legal i acordada. Es tracta dels municipis de més població governants pel PSC. Però també hi ha ajuntaments socialistes, mitjans i petits que han manifestat que sí que estan disposats a col·laborar amb el dispositiu de la consulta.

En total, gairebé el 50% des municipis catalans han respost la petició de la vice-presidenta Ortega, un percentatge d’ajuntaments que representen el 75% de la població catalana. Tot i que la carta enviada per la vice-presidenta no ho especificava, Governació demana ajuda especialment per trobar espais de titularitat municipal on es puguin posar les urnes i suport de les policies locals, com és habitual en totes les eleccions. L’operatiu del govern preveu que hi hagi 8.000 urnes i 3.000 punts de votació repartits per tot el territori.

Segons el govern, la col·laboració dels ajuntaments no és imprescindible per a elaborar el cens de la consulta, que es basa en el padró municipal, car es configurarà a partir de les dades de l’Idescat que, segons aquestes fonts, es van actualitzant periòdicament i automàtica.

El batlle de Terrassa diu que sí que hi col·laborarà

La notícia de l’ACN sobre els ajuntaments que no col·laboraran incloïa l’ajuntament de Terrassa. Tanmateix, el batlle, Jordi Ballart, ha afirmat des del seu compte de twitter que l’Ajuntament de Terrassa col·laborarà amb la consulta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any