Carrícola és seu un any més de l’Aplec Ecologista del País Valencià

  • En aquesta edició es lliurarà el primer premi Ametla de Palla

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.09.2014 - 15:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’expert espanyol en biodiversitat agrícola i membre de la FAO durant trenta anys, José Esquinas, obre aquest dissabte les activitats del 4t Aplec Ecologista del País Valencià amb la xarrada ‘La biodiversitat agrícola com a base per a la seguretat alimentària mundial’. Com en les edicions anteriors, l’aplec organitzat per la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista l’Arrel d’Ontinyent, es celebrarà a les instal·lacions de l’Ametla de Palla, a Carrícola, enguany també amb les places completes.

Durant els dos dies que durarà aquesta quarta convocatòria, dissabte i diumenge, hi ha programades dues xarrades més: la del membre de la secretaria confederal d’Ecologistes en Acció, Tom Kucharz, qui parlarà sobre ‘Tractat de Lliure Comerç: impactes socials i ambientals a casa nostra’; i la de Vicent Torres, expert en mobilitat sostenible i professor de la UPV ‘El mite del Corredor Mediterrani i d’altres infraestructures que diuen necessàries’.

Les taules redones previstes per a enguany tractaran sobre les prospeccions petrolíferes i les seues repercussions econòmiques i mediambientals; les fòrmules d’acció davant agressions ecològiques; i la gestió dels residus urbans. I dissabte a la nit, després del sopar que es farà a la plaça de Carrícola, la música la posarà el grup de Tavernes de la Valldigna ‘Fístula Vallakànica’. També a la nit, i abans de començar l’actuació musical, es lliurarà el premi l’Ametla de Palla, un guardó creat enguany per a distingir col·lectius o associacions que treballen en favor del medi ambient i del territori. El premi és una peça metàl·lica obra de l’artista albaidí Rafa Amorós, autor també de l’escultura de davant de l’Ametla de Palla construïda en homenatge a l’etnobotànic Joan Pellicer.

En paraules del president de la CEVA, Emili Barber, ‘l’Aplec no és només un fòrum de debat i coneixement, sinó sobretot una trobada de gent connectada per l’interès envers al medi ambient i per temàtiques que de manera transversal o directa afecten el nostre territori i el nostre entorn. Per això vam pensar que l’Aplec era el lloc ideal per a fer explícit el nostre reconeixement a un col·lectiu o associació que estiga realitzant una tasca continuada en favor del medi ambient, de manera constant’.

Més propostes

En l’aplec es podrà contemplar també l’exposició ‘Bio-dependents: la importància de la biodiversitat’, visitar la fira d’entitats i el mercat agroecològic, la mostra de cerveses ecològiques i artesanes de la comarca, i anar a conéixer l’ecodepuradora. Diumenge de matí, un Micro Teatre representarà escenes de conflictes viscuts per grups com ara els de consum. També hi haurà tallers i jocs d’educació ambiental per als xiquets.

A la web de l’aplec, en què hi col·labora VilaWeb Ontinyent, hi trobareu tota la informació d’horaris, preus, allotjament, aparcament i més detalls.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any