L’ANC organitza una V al Canadà

  • L'assemblea ha cridat a participar en la mobilització per visualitzar el procés català

VilaWeb
Redacció
17.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana es mobilitza també a l’exterior. Avui la territorial creada a Canadà organitza a les 12 del migdia una V a la ciutat de Calgary. Així, des de l’ANC animen als catalans a l’exterior i els partidaris de la consulta a participar en aquest assaig per l’Onze de setembre vinent. D’aquesta manera, les assemblees exteriors escalfen motors de cara a la Diada, tal com també fa l’entitat sobiranista durant tot l’estiu arreu dels Països Catalans.

El cap de setmana passat l’ANC exterior d’Equador, va organitzar una V a la plaça Grande de Quito, el mateix dia de l’aniversari de la independència d’aquest país –10 d’agost. La primera V organitzada fora del país però, va ser a Santo Domingo (Rep. Dominicana) el passat 3 d’agost.

Un missatge al món

L’objectiu d’aquestes mobilitzacions a petita escala pretenen incentivar la participació dels ciutadans catalans que viuen en altres països per donar visibilitat al repte que actualment hi ha plantejat a Catalunya: la consulta del proper 9 de novembre. Així es reproduïrà en les capitals més importants del món la V que el proper 11 de setembre ha organitzat l’ANC a Barcelona, la Gran Via i la Diagonal de la capital catalana unides per la plaça de les Glòries.

L’exercici es repetirà gairebé a tots els continents. La majoria de V estan programades en ciutats europees, però també a Amèrica Llatina, Estats Units, Austràlia o Àsia. En el continent europeu destaca Frankfurt i Berlín (Alemanya), Brussel·les (Bèlgica), Utrecht (Països Baixos), París (França), Tolosa (Occitània), Zuric (Suïssa), Praga (República Txeca), Viena (Àustria), Edimburg (Escòcia), Dublin (Irlanda), Londres (Regne Unit) o Bilbao (País Basc). 



Arran de l’oceà pacífic hi haurà també una V a Seül (Corea del Sud) i Singapur; i al continent americà les exteriors de l’ANC seran a Veneçuela, Colòmbia, Mèxic, Puerto Rico, Xile o Uruguay; i en diverses ciutats d’Estats Units, sobretot a la costa est, passant per Washington. També a Montréal (Quebec).

Fa uns dies se’n va fer una a Estocolm (Suècia). Vegeu-ne el vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any