Pujol trenca el silenci: ‘Estic a disposició de les instàncies jurídiques i tributàries’

  • L'ex-president ha comparegut davant els periodistes concentrats a la porta de la casa de Queralbs

VilaWeb
Redacció
07.08.2014 - 19:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol ha trencat el seu silenci des que va confessar haver amagat diners sense declarar fora del país. Aquesta tarda ha comparegut davant dels periodistes que es concentraven a la porta de la casa de Queralbs (Ripollès) on s’està aquests dies, i ha dit que es posava ‘a disposició de les instàncies jurídiques i tributàries’. Pujol ha dit que encara no tenia decidit si compareixeria al Parlament, tal com li demanen els grups de l’oposició, i que no havia d’afegir res més al comunicat emès el passat 25 de juliol. 

‘No cal dir que estic a disposició de les instàncies jurídiques i tributàries’, ha dit als periodistes, i ha explicat que va enviar el comunicat perquè li semblava que era bo ‘fer un aclariment’. ‘No és una situació agradable, però no tinc res a afegir a allò que vaig exposar en el comunicat’. 

És la primera vegada que Pujol parla amb els periodistes des d’aleshores. Al matí s’ha deixat veure pels carrers del poble.

Primeres imatges en vídeo de Pujol des de la confessió

La cadena Cuatro ha emès les primeres imatges en vídeo. Un equip de la productora Mediaset va anar ahir a Queralbs, on Pujol habitualment passa els estius, a casa de la família de Marta Ferrusola; van enregistrar imatges de lluny de l’ex-president, i avui al matí l’han anat a trobar, i li han demanat amb insistència unes declaracions. Però Pujol només els ha dit que es trobava bé i que no volia fer cap declaració.

Tot amb tot les càmeres l’han seguit pel poble, fins a un bar, on parla amb coneguts. La crònica de Cuatro, sensacionalista des del començament, va furgant: ‘Ningú no li retreu res, ningú diria que durant anys ha ocultat una fortuna. Pujol està relaxat, somriu i fins i tot fa broma amb els nostres companys’, diu la periodista que locuta. ‘Vostès ja saben el camí, oi?’, els diu Pujol. Però el segueixen un altre cop fins a l’entrada de casa seva i, a mig pujar unes escales, ensopega i diu: ‘Només em faltava això’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any