Com es fa la inscripció a la V de la Diada?

  • Expliquem, pas per pas, el procés per a apuntar-se a la mobilització de Barcelona de l'Onze de Setembre

VilaWeb
VilaWeb
Núria Ventura
07.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mobilització més multitudinària prevista per a l’Onze de Setembre és la formació d’una gran V entre la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal de Barcelona. El procés d’inscripció comporta diversos passos i, arran d’unes quantes dificultats que han detectat alguns usuaris, oferim una guia que explica pas per pas com apuntar-s’hi i aclarim els possibles dubtes que puguin sorgir durant el procés. 

Per internet o per telèfon. Actualment les inscripcions a la V s’han de fer necessàriament a través d’internet. A partir de la setmana vinent s’obrirà un telèfon perquè, qui ho prefereixi, pugui fer la inscripció per aquest canal.

De moment, cal adreçar-se a la pàgina web de la campanya Ara és l’hora (cliqueu aquí). Encara que les entitats que organitzen la mobilització siguin l’ANC i Òmnium Cultural, les inscripcions no es poden fer a través de les seves pàgines web, sinó a aquesta que s’ha creat expressament per difondre la campanya.

Un cop dins la pàgina web d’Ara és l’hora, l’usuari troba tres opcions per a participar en la campanya. La primera és la que condueix al formulari d’inscripció a la V.

Nombre de persones del grup. Abans d’omplir el formulari que apareix, s’ha d’escollir el nombre de participants que es volen inscriure. Es poden inscriure entre una i cinc persones alhora, fent clic a la casella pertinent a la part inferior de la pantalla. Els menors de 14 anys no cal que s’hi inscriguin.


Dades personals de cada participant. Un cop feta la selecció del nombre de participants, s’ha d’omplir un formulari amb les dades personals de cadascun, que trobareu a la part inferior de la pantalla. Just a sobre dels espais per a les dades personals hi apareixen tantes pestanyes com participants s’han seleccionat.

Només un correu electrònic. Si bé en un primer moment era necessari que cada participant tingués un correu electrònic, ara ja no fa falta; n’hi ha prou amb un per a cada inscripció en grup que es faci. Els participants que no disposen de correu electrònic han de deixar el requadre en blanc.


Passar a la següent pantalla. Quan tots els formularis són plens i s’ha seleccionat el requadre per autoritzar la comunicació de les dades personals, el sistema ja permet passar a la següent pantalla, clicant el boto ‘Selecciona el tram’.

Seleccionar el tram. El pas següent pot resultar confús en un primer moment perquè, per defecte, l’usuari queda situat a la part inferior de la pantalla. Per poder seleccionar el tram, cal anar a la part superior, on es mostra el mapa de Barcelona amb la V dibuixada. L’usuari pot navegar pel mapa amb comandaments que troba a la part superior esquerra de la pantalla (pot acostar-se o allunyar-se i moure’s).

Quin tram escollir? Tothom es pot inscriure a qualsevol dels trams que encara no estiguin plens. Ara, l’organització ha destinat cada tram a una comarca o un territori del país. (Al final d’aquest article hi trobareu la llista dels trams assignats a cada territori.)

Per seleccionar el tram al qual es vol anar, cal clicar damunt del mapa, sobre el tram de la V desitjat.

En aquest punt s’ha detectat, en algunes ocasions, un problema tècnic que no permet seleccionar alguns trams. Els responsables de l’organització estan treballant per solucionar-lo el més avat possible i expliquen que aquesta mateixa setmana ja hauria d’estar solucionat.


Seleccionar la franja del mosaic. Per tota la V es dibuixarà una senyera gràcies a les samarretes grogues i vermelles que es proposa que els participants portin posades. Un cop escollit el tram, s’obre automàticament una pantalla que permet de seleccionar la barra de la senyera que es vol ocupar (n’hi ha nou en total, cinc de grogues i quatre de vermelles).

Només es pot escollir una barra i, per tant, tots els participants que s’inscriguin alhora haurien de portar la samarreta del mateix color. Si un grup de persones vol anar amb samarretes de colors diferents, caldrà que faci les inscripcions per separat.

L’opció de triar la barra de la senyera que es vol ocupar s’ha activat fa uns pocs dies i les primeres persones que es van inscriure a la V no van trobar aquesta opció. En aquests casos, l’organització els ha assignat una barra de la senyera de la part central de cada tram. Així, si van escollir el color vermell, se’ls ha assignat la barra número 4. Si van escollir el color groc, se’ls ha assignat la barra número 5.

L’ANC recorda que qualsevol persona ja inscrita pot consultar el tram i la barra de la senyera on ha d’anar en aquest enllaç.

Les samaretes es poden comprar tant a la botiga en línia de VilaWeb com a la botiga física de Barcelona.

Omplir el codi captcha i apuntar-s’hi. Un cop triat el tram i la barra de la senyera que es vol ocupar, ja es pot confirmar la inscripció. Per fer-ho, s’ha d’omplir primer un codi captcha (introduir el conjunt de caràcters que es mostren en una imatge distorsionada) i clicar el botó ‘Apunta’m en aquest tram’.

Si tot ha funcionat correctament, la pantalla que hauria d’aparèixer a continuació és la següent:

Confirmar la inscripció. La persona que ha fet la inscripció l’ha de confirmar. Rep, pocs segons després d’haver seleccionat l’opció ‘Apunta’m en aquest tram’, un correu electrònic amb un enllaç que s’ha de clicar. Aquest és l’últim pas per a formalitzar la inscripció a la V de la Diada.

Trams assignats a cada territori del país

-Terres de l’Ebre: 1 i 2 (Les Corts)

-Ponent: 3 i 4 (Les Corts)

-Alt Penedès: 5, 6 i 7 (Sarrià – Sant Gervasi)

-Garraf: 8 i 9 (Sarrià – Sant Gervasi)

-Baix Penedès: 10 i 11 (Sarrià- Sant Gervasi)

-Pla de l’Estany: 12 (Esquerra de l’Eixample)

-Gironès: 13, 14, 15 (Esquerra de l’Eixample)

-Baix Empordà: 16 (Esquerra de l’Eixample)

-Garrotxa: 17 (Esquerra de l’Eixample)

-Alt Empordà: 18 (Esquerra de l’Eixample)

-Alt Empordà: 19 (Gràcia)

-La Selva: 20 (Gràcia)

-Vallès Occidental: 21, 22, 23, 24 i 25 (Gràcia)

-Illes: 26 (Gràcia)

-País Valencià: 27 (Sagrada Família)

-Catalunya Nord: 28 (Sagrada Família)

-Pirineus: 29 i 30 (Sagrada Família)

-Baix Llobregat: 36, 37, 38 i 39 (Sants – Montjuïc)

-Priorat: 40 (Sants – Montjuïc)

-Alt Camp: 41 i 42 (Sants – Montjuïc)

-Conca de Barberà: 43 (Sants – Montjuïc)

-Baix Camp: 44 i 45 (Poble-sec)

-Tarragonès: 46 i 47 (Sant Antoni)

-Tarragonès: 48 (L’Hospitalet)

-Anoia: 49 (L’Hospitalet)

-Bages: 50 (L’Hospitalet)

-Bages: 51 i 52 (Horta – Guinardó)

-Berguedà: 53 i 54 (Horta – Guinardó)

-Solsonès: 55 (Horta – Guinardó)

-Maresme: 56 i 57 (Ciutat Vella)

-Maresme: 58 (Barceloneta)

-Maresme: 59 i 60 (Dreta de l’Eixample)

-Vallès Oriental: 61 i 62 (Dreta de l’Eixample)

-Vallès Oriental: 63 (Gramenet)

-Catalunya Exterior: 64 (Sant Adrià de Besós)

-Osona i Ripollès: 65, 66, 67 i 68 (Badalona) 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any