La V de la Diada supera els 70.000 inscrits en dues setmanes

  • L'organització insisteix en la necessitat d'inscriure-s'hi per assegurar un repartiment igual en tots els trams

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.08.2014 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La V de la Diada té 70.000 inscrits en poc més de dues setmanes, des que es van obrir les inscripcions. El ritme d’inscripció és inferior al de l’any passat per la Via Catalana, quan en una setmana i mitja (les inscripcions van començar abans, a començament de juliol) hi havia més de cent mil inscrits. L’organització entén que enguany hi ha molta gent que no troba tan necessari d’inscriure’s per participar en la concentració de la Gran Via i la Diagonal de Barcelona. Amb tot, insisteix en la necessitat que tothom qui hi vulgui prendre part s’inscrigui.

Amb la inscripció, diuen, es podrà assegurar que tots els manifestants quedin ben repartits al llarg dels onze quilòmetres del recorregut de la V i, a més, que es pugui formar la senyera amb les samarretes grogues i vermelles.

Ara per ara, d’acord amb el mapa del recorregut de la V, els trams que ja són plens són els dels extrems, tant de la Diagonal com de la Gran Via, tocant a la plaça de les Glòries i a la plaça de Pius XII i, per una banda, i a la plaça d’Ildefons Cerdà, per una altra.

També hi ha força ocupació en els trams centrals de totes dues avingudes, en la confluència amb el passeig de Gràcia.

Heus ací el mapa del recorregut i dels trams, marcats de colors diferents segons l’ocupació:

Les inscripcions

Les inscripcions als trams es poden fer des d’aquest formulari de la web de la campanya. Per inscriure-s’hi, els participants han d’escriure-hi les dades, apuntar-se al tram indicat i confirmar-ho per correu electrònic abans de vint-i-quatre hores. En un mateix correu, s’hi poden apuntar fins a un màxim de cinc persones. Els grups més nombrosos tenen dues opcions: o bé apuntar-se en grups de cinc o bé posar-se en contacte amb l’organització territorial de l’ANC més propera per ser inscrits en grup.

L’ANC i Òmnium han informat de novetats en la inscripció. Des d’avui s’inclou en el formulari el tram que cadascú vol omplir i també la barra, groga o vermella, de la senyera que es vol ocupar en aquell tram. El sistema d’inscripció fa que es recomanin trams a les persones interessades segons la residència a través del codi postal. Amb aquesta acció es pretén que cada comarca s’encarregui d’omplir algun tram/trams a través dels autocars que s’organitzaran al territori i facilitar la plena ocupació de la Diagonal i la Gran Via.

Horari

El dia 11 de setembre al matí hi haurà concentracions davant els ajuntaments en els 947 municipis del Principat. S’hi signarà el compromís de les entitats amb la consulta.

A les 17.14 es farà la gran V de la Via Catalana.

A les 19.00 hi haurà un concert multitudinari a Barcelona.

A les 20.14, una piulada en massa a la xarxa que expliqui al món que el 9 de novembre els catalans decidiran el seu futur.

Informació relacionada:

L’ANC i Òmnium volen convèncer mig milió de votants més per al sí-sí

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any