El govern espanyol rebutja el 9-N i la tercera via

  • Saénz de Santamaría reitera que no hi haurà diàleg sobre la consulta a la reunió Mas-Rajoy

VilaWeb
Redacció
26.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no té cap intenció de cedir en relació amb la consulta del 9 de novembre en la reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Així ho reiterava divendres la vice-presidenta de l’executiu popular Soraya Saénz de Santamaría, a la roda de premsa posterior al consell de ministres.  ‘Si el pla que té és fer aquest referèndum que planteja, el president del govern només pot dir una cosa, la que diu la Constitució i la que han recordat les Corts i el Tribunal Constitucional’, va insistir la número dos de Rajoy.

Segons Sáenz de Santamaría la consulta que planteja Mas no cap dins del marc constitucional, i va instar el president a anar a la reunió ‘amb esperit obert i constructiu, i també ‘voluntat d’entesa’.

Cop de porta a la tercera via

Pel que fa a la tercera via, la vice-presidenta espanyola va ironitzar sobre la seva ‘viabilitat’. No hi ha un consens al voltant de cap d’aquestes alternatives, va dir, i ‘una cosa és fer discursos, i el paper aguanta bastant’, va afegir.

En aquest sentit, va recordar que al congrés hi ha grups que aposten per un estat federal, d’altres que volen recuperar competències de les comunitats, alguns que reclamen un estat federal i altres que volen un estat lliure associat. ‘El que jo pregunto és: ofereix alguna garantia de viabilitat els que proposen la tercera via respecte al seu resultat final? Cal tenir compte amb les expectatives’, va sentenciar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any