Montserrat Nebrera explica els contactes que va tenir amb Plataforma per Catalunya

  • Dirigents del partit ultra li van proposar d'entrar-hi, abans i després de fer fora Anglada

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
19.07.2014 - 17:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-diputada del PP Montserrat Nebrera serà la cap de llista de CiU a les eleccions municipals de 2015 a Sant Just Desvern (Baix Llobregat). L’endemà de fer-se oficial, el periodista Xavier Rius Sant publicava al seu bloc un article sobre uns contactes que Nebrera havia mantingut amb Josep Anglada i altres dirigents de Plataforma per Catalunya a final del 2009. El propòsit era de sondejar l’entrada de Nebrera a la formació xenòfoba a les eleccions autonòmiques del 2010, i per això hi va haver un sopar a casa de l’ex-diputada, a Sant Just. Nebrera ha confirmat a VilaWeb que hi va haver aquell sopar, però que no va arribar a considerar l’entrada a la llista de PxC.

El juliol del 2008, Nebrera va disputar amb Alícia Sánchez Camacho la direcció del PP català, i va perdre. Després d’aquella derrota, el seu número dos en la candidatura, l’advocat Joan Garriga, i el notari Santiago Gotor, van tenir converses amb el dirigent de PxC Miguel Ángel Chiquillo, per sondejar la possibilitat que Nebrera hi entrés a formar part, fent tàndem amb Anglada, ja fos de número u o de número dos, segons que explica Rius Sant.

Aquella proposta es va tractar en el sopar al domicili de Nebrera, en què hi havia també, per part de PxC, la regidora de Vic i secretària de presidència, Marta Riera i Chiquillo. Gotor i Garriga acompanyaven Nebrera. L’ex-diputada ha confirmat a VilaWeb que hi va haver aquell sopar, i que hi havia accedit arran de la insistència d’uns ‘amics i coneguts’ seus. Volien que es fes una idea real del projecte polític de PxC. ‘Però al cap de deu minuts vaig veure que era el mateix discurs de sempre’, diu Nebrera, que afirma que compartia amb ells el diagnòstic ‘d’un problema tan gran en aquest país com és el de la immigració, i la incapacitat dels partits actuals d’encarar-lo i resoldre’l’. Ara, diu Nebrera que no compartia les seves propostes a l’hora de resoldre’l, i afegeix que en cap moment va anar a aquell sopar amb la predisposició de negociar formar part de la candidatura.

Rius Sant deia en el seu article que el fet que no hi hagués acord no va ser per causa de la discrepància amb el discurs xenòfob, populista i islamòfob de PxC, sinó per la negativa d’Anglada a cedir-lo el número u de la llista. Nebrera ho nega. Qui sí que va entrar a PxC va ser Joan Garriga, que va passar a formar part dels òrgans de direcció.

A les elecciones del 2010, Nebrera va acabar impulsant una candidatura pròpia, Alternativa de Govern, que va obtenir poc més de dos mil vots.

Explica Nebrera a VilaWeb que enguany va tornar a tenir una trobada amb dirigents de PxC, poc després que la junta n’expulses el fins aleshores president, Josep Anglada, amb l’argument que sense el polèmic dirigent el partit s’havia renovat. Però de bon començament, diu Nebrera, els va deixar clar que no s’avenia a entrar-hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any