La guàrdia civil no va informar que l’arsenal que volia destruir era la prova contra un grup nazi a València

  • El Tribunal Superior de Justícia va acceptar la petició del cos armat de fer una destrucció d'armes confiscades

VilaWeb
Redacció
04.07.2014 - 10:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil no va avisar el novembre del 2013 que entre les armes que destruiria amb autorització del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià hi havia l’arsenal d’armes de guerra que va ser confiscat el 2005 als acusats de l’operació Panzer contra el grup nazi Frente Anti Sistema. Aquestes armes eren una de les proves més importants del cas. Quan el fiscal va demanar que s’exhibís aquest material a la sala del judici, es va descobrir que la prova ja no existia, perquè la guàrdia civil l’havia destruït, segons que informa Levante. Un dels detinguts i encausats en aquest cas és l’assassí de Guillem Agulló, Pedro Cuevas. El judici començarà el 14 de juliol i hi ha divuit encausats.

La guàrdia civil va destruir armes confiscades després d’haver sol·licitat autorització de fer-ho tres vegades (14 i 21 de març i 30 d’octubre de 2013), però no va avisar que entre el material que volia destruir hi havia tot l’arsenal que serviria de prova en el judici. L’audiència, després de l’inici del judici el 14 de juliol, va ordenar a la guàrdia civil que enviés tot el material comissat a la sala del judici. Va ser aleshores quan el comandament de la guàrdia civil va comunicar a l’audiència que s’havien destruït les armes per ordre del TSJ.

Entre aquest material, hi havia un bazuca i moltes armes semiautomàtiques. La guàrdia civil va descobrir que dos militars s’havien integrat en el grup nazi. A banda l’assassí de Guillem Agulló, també hi ha encausats el regidor d’España 2000 de Silla, José Alejandro Serrador, els dos militars i uns quants empresaris. El fiscal demana penes de dos anys a sis anys de presó per als acusats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any