Sis teatres produiran el nou espectacle de gran format de Jordi Casanovas

  • 'Vilafranca (un dinar de festa major)' serà l'última part de trilogia sobre identitat, després de 'Pàtria' i 'Una història catalana'

VilaWeb
ACN
25.06.2014 - 17:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació Teatres Amics –formada per l’Atlàntida de Vic, l’Atrium de Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori de Sant Cugat i l’Auditori de Granollers– coproduirà un espectacle de gran format escrit i dirigit per Jordi Casanovas i que s’estrenarà a principis del 2015. L’obra porta per nom ‘Vilafranca (un dinar de Festa Major)’ i forma part de la trilogia sobre la identitat catalana dirigida per Casanovas, i que ha rebut diversos premis. L’obra compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, capital de la cultura catalana 2015.

La trilogia de Casanovas va començar amb ‘Una història catalana’ (Premi Butaca al Millor text al 2009 i reestrenada al TNC al 2013) i la va seguir ‘Pàtria (estrenada a El Canal i al Teatre Lliure l’octubre de 2012 i distingida amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012). L’any vinent arribarà la tercera i última part, ‘Vilafranca’.

L’espectacle s’endinsa en el nucli d’una família tradicional catalana i en el debat individual sobre la personalitat de cadascun dels membres d’aquesta família. Uns membres que descobriran les seves contradiccions al voltant d’allò que creuen ser i allò que realment són. 

L’acció se situa a Vilafranca del Penedès el 30 d’agost, Diada de Sant Fèlix, de 1999, just abans de l’entrada de l’euro, l’atemptat contra les Torres Bessones i tota una sèrie d’esdeveniments que marcarien la fi d’una època, tant a nivell social com polític.

Els Teatres Amics comparteixen criteris, decisions i programacions des de fa unes temporades. Ara aquest grup de teatres catalans fa un pas més enllà liderant la producció d’un muntatge de gran format que s’adequa a les necessitats dels seus espais. Aquesta primera experiència com a productors pretén ser l’inici d’una futura activitat productora de l’associació. D’aquesta manera, ‘Vilafranca’ es converteix en la primera coproducció pública de gran format per part de teatres municipals catalans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any