Rajoy defensarà demà la Llei d’abdicació al congrés espanyol

  • Prendrà la paraula en nom del govern espanyol i sense límit de temps per demanar el suport dels grups parlamentaris a la llei

VilaWeb
ACN
10.06.2014 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assumirà demà personalment la defensa de la Llei d’abdicació que s’aprovarà al congrés espanyol amb els vots de PP, PSOE i UPyD, les abstencions de CiU i PNB i el vot en contra d’IU, ICV i ERC, entre més. El debat començarà a les nou del matí amb la intervenció sense límit de temps del mateix Rajoy, i posteriorment es debatran els dos punts de l’ordre del dia: l’acord per tramitar la Llei com a urgent i en lectura única, i posteriorment el contingut del text, que estableix que el monarca abdica i que aquesta abdicació entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El portaveu parlamentari del PP, Alfonso Alonso, ha afirmat que l’aprovació de la llei i la successió a la corona és un ‘símptoma d’estabilitat’ en un moment en què el país ‘ho necessita’. Per aquest motiu ha celebrat que l’entesa amb el PSOE per tirar endavant la Llei d’abdicació amb els vots de les tres cinquenes parts del congrés espanyol, tal com requereix una llei orgànica. ‘Demà és el dia que cal estar a l’alçada i aparcar altres debats’, ha sentenciat.

També ha refusat cap referèndum sobre la corona. ‘Nosaltres no hi som per reobrir debats del passat, sinó per obrir un futur que dóna continuïtat a la convivència democràtica dels espanyols en els últims anys’. Pel que fa a la indumentària amb què Felipe VI compareixerà al congrés per ser proclamat rei, que presumiblement serà la militar, Alonso ha afirmat que a ell no li preocupa aquesta qüestió. ‘M’interessa molt més el contingut del discurs’, ha afirmat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any