Neix Crític, un digital dedicat al periodisme d’investigació

  • Arrencarà al setembre · Ha començat una campanya de micromecenatge per a completar el capital inicial

VilaWeb
Redacció
10.06.2014 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un nou mitjà català és a punt de veure la llum. Es tracta del digital Crític, que vol especialitzar-se en periodisme d’investigació. Serà editat per una cooperativa i finançat mitjançant la subscripció popular. L’impulsen els periodistes Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila. Ahir es va obrir una campanya de micromecenatge per aconseguir de completar el capital inicial: 25.000 euros. 

La cooperativa que impulsa Crític ja té el suport econòmic d’una cinquantena de socis col·laboradors, amb la finalitat que el nou mitjà no depengui d’un únic inversor o d’un gran grup.

Roger Palà i Sergi Picazo, que aquests últims anys han coordinat l’Anuari Mèdia.cat, expliquen que han constatat que hi ha un gruix de gent interessada en el periodisme d’investigació, i que ara volen fer-ho cada dia d’una manera professional. 

Els continguts de Crític es basaran en tres pilars: ‘La investigació de silencis mediàtics, el periodisme reposat i en profunditat i l’anàlisi i l’opinió amb veus crítiques.’ Seran pocs continguts treballats en profunditat, amb el compromís d’un cada dia pel cap baix; i una volta a la setmana publicaran un reportatge (polític, econòmic o social) basat en el periodisme de dades i l’anàlisi de l’activitat d’administracions, que serà en un primer moment serà exclusiu per a subscriptors. 

Entre els col·laboradors d’anàlisi i opinió hi haurà Joan Subirats, Joan Manuel Tresserras, Manuel Delgado, Gemma Galdon, Josep Manel Busqueta, Montse Santolino, Gemma Ubasart i Fabián Mohedano. 

El nou mitjà també tindrà una versió en paper en forma de revista monogràfica. La primera sortirà a l’octubre sota el títol de ‘El procés’, i analitzarà ‘totes les derivades obertes amb la qüestió sobiranista a Catalunya mitjançant reportatges, infografia i entrevistes en profunditat’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any