Pablo Iglesias: ‘No sóc ningú per a dir a un català que no pot votar’

  • El dirigent de Podem reitera el suport al dret de decidir dels catalans, tot i que no voldria la independència de Catalunya

VilaWeb
Redacció
05.06.2014 - 11:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘No voldria que s’independitzessin els catalans ni els bascs. Voldria construir un futur conjunt, però qui sóc jo per a dir què han de fer?’ Aquests mots, els ha dits avui el dirigent de Podem, Pablo Iglesias, en una conferència de premsa, on ha reiterat el suport al dret de decidir dels catalans, que ja va expressar en aquesta entrevista de VilaWeb, pocs mesos abans de les eleccions europees. La posició d’Iglesias topa amb el punt de vista de Carlos Jiménez Villarejo, eurodiputat electe de la mateixa formació.

Villarejo va atacar la consulta del 9 de novembre i va negar que els catalans tinguessin dret de votar sobre la independència. Fou en una entrevista a El País després de les eleccions. I, tot i que el programa electoral de Podem parla del dret d’autodeterminació, va negar que es referís a Catalunya.

Però avui Pablo Iglesias ha brandat el programa justament per dir que Podem defensa ‘el dret de decidir dels bascs, els catalans i els espanyols, i per això defenso el referèndum’. I després ha insistit: ‘No sóc ningú per a dir a un català què ha de votar, o per a dir-li que no pot votar’.

Iglesias també ha insistit a dir que Villarejo deixarà l’escó tan bon punt hagi presentat a l’eurocambra una directiva contra la corrupció que duu el seu nom. Serà un renúncia, ha dit Iglesias, per ‘raons personals i de diversa mena’.

Notícies relacionades:

Entrevista a Pablo Iglesias: ‘Si els catalans volen marxar, no hi ha res a discutir’

Jiménez Villarejo s’aferra a l’escó de Podem

Carta d’un membre de la Crida empresonat per recomanació de Villarejo el 1985 per haver defensat el català

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any