El President francès dona a conéixer el seu pla de reducció de les regions

  • El president de la República, François Hollande, va fer públic ahir la nova distribució del mapa regional. Segons aquest, les regions passaran de 22 a 14. Segons aquest, la regió Llenguadoc-Rosselló es fusionarà amb Midi-Pyrénées ...>>
    Dt. 3 de juny del 2014

VilaWeb
Redacció
03.06.2014 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A casa nostra ja hi ha hagut les primeres reaccions a aquest pla. El president de la regió, contrari a aquesta fusió que va posar en plaça a la web oficial de la regió un manifest demanat que és signés, a fet unes declaracions a France Bleu Hérault, on parla d’humiliació.  En el pla del govern , presentat ahir per François Hollande, també és fusionaran També es fusionaran la Borgonya i el Franc Comtat; la Picardia i Xampanya-Ardenes; l’Alvèrnia i Roine-Alps; l’Alsàcia i la Lorena; Poitou-Charentes, Centre i el Llemosí, i les dues Normandies.

Per contra, resten com fins ara Aquitània, Nord-Pas-de-Calais, Còrsega, l’Illa de França, Provença-Alps-Costa Blava, a més de la Bretanya i el País del Loira. En aquest últim cas, doncs, el govern francès no es planteja aprofitar la reforma territorial per a integrar el departament de Roazhon als quatre departaments de la Regió de la Bretanya, una reivindicació històrica del moviment bretó. Aquí podeu llegir íntegrament, la proposta feta pel President François Hollande sobre la  nova redistribució de les regions ( en francès)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any