Manifestació a Salou contra BCN World

  • Unes tres-centes persones protesten amb el lema 'No juguem al joc de BCN World'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
01.06.2014 - 10:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un intens ruixat va començar a caure a Salou (Tarragonès) minuts abans de les set de la tarda, hora prevista per iniciar la manifestació. Tot i això, a un quart de vuit la marxa va arrencar. Sota el lema ‘No juguem al joc de BCN World’ unes 300 persones van mostrar el seu rebuig al macrocomplex d’oci previst al territori. Joan Pons, portaveu de la plataforma Aturem BCN World, va exposar els motius que els van portar a convocar la protesta: les rebaixes fiscals que es van concedir al projecte, el canvi de model turístic que suposaria i els impactes socials que comportaria. La marxa, que va transcorre sense incidents, va anar des de la plaça Bonet fins a la plaça de la Pau, on Itziar González, arquitecta i ex-regidora del barri de Ciutat Vella de Barcelona, va llegir el manifest.

‘No fareu negoci al nostre territori’, ‘Guerra, guerra, guerra, guerra per la terra’ o ‘Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua’, foren algunes de les consignes que van cridar els manifestants al llarg de la protesta. Una manifestació convocada des de la plataforma Aturem BCN World, però que van secundar una cinquantena d’entitats. Quim Arrufat i David Fernández, de la CUP, també van ser a Salou per donar suport a la plataforma Aturem BCN World.

El portaveu de la plataforma, Joan Pons, va criticar aquesta tarda l’acord entre CiU i PSC per tirar endavant el macrocomplex d’oci i casinos, i els va recriminar que diguessin que feia més social el projecte, ‘tot i que després, veient el text de la llei, ens hem adonat que és exactament el mateix que demanava Convergència’, ha sentenciat. Pons també ha manifestat que la via parlamentària ha quedat ‘morta’, i ha exposat que ara cal que ‘BCN World defineixi exactament què és el que vol fer, on ho vol fer, amb quina planificació, i què és el que vol canviar’. El portaveu tambéva insistir que des de la plataforma continuaran informant sobre el projecte i els impactes que suposa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any