Concentració d’antiavalots de la policia espanyola a Calella

  • El Ministeri d'Interior espanyol va enviar ahir dos-cents efectius · El conseller Espadaler diu que no n'estava assabentat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2014 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Ministeri d’Interior espanyol va enviar ahir a Barcelona dos-cents efectius de policia arran dels avalots pel desallotjament de Can Vies. Segons que han informat fonts del ministeri a VilaWeb, aquests efectius de les unitats d’intervenció policíaca (UIP) han estat enviats per ‘donar seguretat a les dependències estatals’ i no tenen data de retorn. Coincidint amb aquest desplegament policíac s’han publicat per la xarxa algunes fotografies de desenes de furgonetes d’antiavalots aplegades a Calella.

Imatges com la que ha publicat @JEmiliRoig, que s’ha enfilat damunt un mur per a poder fer la foto. L’autor de la foto ho ha explicat a VilaWeb: ‘Aquest matí era a l’institut de Calella, on faig classe, i he vist el solar de l’Hotel Olímpic tot ple de furgonetes de la policia. A l’hora del pati m’hi he arribat, m’he enfilat al mur que hi ha a tocar i he fet una foto. D’allà estant, he vist que l’entrada era custodiada per un munt d’agents. De fet, el solar no es veu pas, des del carrer; només és visible des de l’institut i des de l’hotel, que són edificis elevats.’

Roig també ha recordat que, des de fa dos mesos, entre cinc furgonetes i deu de la policia espanyola es passegen per Calella. De fet, algunes fonts han explicat a VilaWeb que és habitual veure grans desplegaments de la policia espanyola per Calella, que aprofiten la temporada baixa dels hotels per instal·lar-s’hi.

Espadaler diu que no estava assabentat de l’enviament d’ahir

La decisió del Ministeri de l’Interior d’enviar els dos-cents efectius ha estat del govern espanyol. La Generalitat de Catalunya no els havia demanats ni preveu d’incorporar-los al dispositiu propi, segons que informa el diari Ara.  

Ahir la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va dir que posava a disposició del conseller Ramon Espadaler agents de la policia i de la guàrdia civil per si considerava necessari de fer-los servir arran dels avalots a Sants després del desallotjament de Can Vies.

El conseller Espadaler ha confirmat que havia rebut una trucada d’oferiment de Llanos de Luna, però ha dit que no tenia coneixement de l’arribada a Catalunya d’aquests agents antiavalots de la policia espanyola. ‘No em consta ni me n’ha informat la delegació del govern espanyol’, ha dit.

Aquest és el vídeo que ha enregistrat de Calella l’agència ACN:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any