Torna Litterarum

  • Sílvia Bel, Elisenda Roca i Silvia Sabaté participaran en la fira literària de Móra d'Ebre que es farà aquest cap de setmana

VilaWeb
Redacció
27.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Móra d’Ebre es convertirà els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny en el centre neuràlgic de la producció escènica, a partir de texts escrits en llengua catalana. Litterarum, la setena fira d’espectacles literaris, portarà a la capital de la Ribera d’Ebre un total 53 artistes de quinze companyies provinents de Catalunya, les Illes Balears i Andorra, sense comptar els que participaran en els espais professionals de la fira. S’hi podran veure cares força conegudes del món escènic del país, com ara les actrius Sílvia Bel i Sílvia Sabaté.

Entre els noms més coneguts que passaran per Litterarum 2014 també cal destacar la periodista i directora teatral Elisenda Roca, que fa tàndem amb l’artista plàstic roquetenc Ignasi Blanch. Tots dos han creat una obra innovadora que barreja dalt l’escenari pintura i literatura: ‘1714: àlbum il·lustrat’. També presentaran creacions a Litterarum 2014 alguns artistes que es fan un lloc dins el panorama teatral o musical del país, com ara Aina Huguet o Martí Noy.

Fira professional

La fira d’espectacles literaris, enguany marcada per la commemoració del Tricentenari, l’Any Vinyoli i l’homenatge a Gerard Vergés, continua orientada cap a la professionalització. Per facilitar encara més la feina als programadors que s’hi inscriguin –enguany es preveu que n’hi haurà un centenar–, es crearà un codi QR per a l’acreditació de cadascun amb les seves dades professionals. A més, s’ha dissenyat una aplicació per a mòbils d’espectacles literaris. Divendres serà disponible per a Android i iOS i, de moment, inclourà informació de tots els espectacles literaris inscrits a Litterarum. Més endavant, s’hi podran anar afegint totes les creacions escèniques inspirades en texts literaris escrits en català que es presentin en més fires i festivals del país. Enguany, dins les activitats professionals adreçades exclusivament a programadors (la Llotja d’Espectacles Literaris i l’Aparador d’Espectacles Literaris per a biblioteques i petits espais escènics), s’hi ha afegit la presentació de projectes de Literatura i Vi, divendres a la tarda. Els responsables del Centre Quim Soler, de la literatura i el vi (Priorat) i l’empresa de serveis culturals Tramoia presentaran els projectes amb què treballen i que uneixen aquests dos àmbits.

Litterarum és organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Institut Català de les Empreses Culturals, els Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre. Enguany compta, a més, amb el patrocini principal d’Estrella Damm. Coincideix amb la Fira del Llibre Ebrenc, organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Català de les Empreses Culturals, la Diputació de Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i la Coordinació Territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any