Podemos sacseja el mapa polític espanyol, amb cinc eurodiputats

  • És la tercera força a les Illes Balears

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.05.2014 - 01:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La gran sorpresa de les eleccions europees a l’estat espanyol ha estat la irrupció de Podemos, liderada pel professor de la Universitat Complutense de Madrid Pablo Iglesias, que ha aconseguit un milió dos-cents mil vots, un 7.95% dels vots, i cinc eurodiputats, quedant just darrere d’Esquerra Unida, que n’ha obtingut sis, i passant per davant d’UPyD, que n’ha assolit quatre. Aquesta nova formació ha arribat a ser la tercera més votada a la comunitat de Madrid, d’on ha tret una bona part del gruix de vots: concretament, 243.738, superant fins i tot Esquerra Unida, que hi ha aconseguit 227.929 vots.

Però Podemos també ha fet molt forat al nostre país, amb resultat molt notables tant al País Valencià com a les Illes, i amb un resultat gens menyspreable a Catalunya. Al País Valencià, la formació de Pablo Iglesias ha obtingut un resultat sorprenent; és la cinquena força amb un 8,25% dels vots i superant la coalició de Compromís i Equo, Primavera Europea, que n’ha aconseguit el 7,92%.

A les Illes fins i tot ha superat Equerra Unida (23.739 vots) i s’ha situat com a tercera força, 27.637 vots.

Podeu veure a continuació la intervenció que va fer ahir el cap de llista, Pablo Iglesias, després d’anunciar-se els resultats de les eleccions:

 

Entrevista: Pablo Iglesias: ‘Si els catalans volen marxar, no hi ha res a discutir’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any