El PPE guanya les eleccions europees amb una cambra encara més fragmentada

  • Els diputats pendents d'adscripció acabaran de definir l'increment dels euroescèptics i la ultradreta

VilaWeb
Redacció
26.05.2014 - 01:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Eurocambra que resultarà de les eleccions europees del 25 de maig de 2014 serà encara més fragmentada que no era en aquesta legislatura passada. Les eleccions les ha guanyades el grup del Partit Popular Europeu (amb Jean-Claude Jucker com a candidat a presidir la Comissió Europea), que tindrà 212 diputats (62 menys que fins ara). El grup del Partit Socialista Europeu, que tenia Martin Schulz de candidat, ha passat de 196 diputats a 185 i no ha aprofitat el fort desgast del PP. La tercera força del parlament europeu, els liberals i demòcrates de Guy Verhofstadt, han passat de 83 diputats a 71. El grup de Ska Keller i José Bové, els Verds/ALE, ha baixat de 57 diputats a 55.

Els grup Esquerra Europea, que presentava Alexis Tsipras, ha guanyat suport i diputats i ha passat dels 35 que tenia des del 2009 als 45 a la legislatura que comença. Per la seva banda, el grup dels Conservadors i Reformistes Europeus tindrà 40 diputats a la nova cambra després de perdre’n 17 en aquestes eleccions. El grup dels partits ultres, Europa de la Llibertat i la Democràcia, ha pujat de 31 diputats a 36.

Totes aquestes dades caldrà refer-les un cop constituïda la cambra perquè encara cal redistribuir els 67 diputats pendents d’adscripció. I caldrà veure si continuen com a no-adscrits els 40 que ja eren a la cambra sortint i que no van entrar a cap grup.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any