El president dels liberals europeus diu a Espanya que la UE no pot expulsar els catalans

  • Graham Watson es declara decebut per la manca de comprensió del govern espanyol envers Catalunya

VilaWeb
Redacció
15.04.2014 - 11:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Partit Liberal Europeu, la tercera força del Parlament Europeu, ha declarat avui, fent referència a Catalunya: ‘No es pot fer fora de la Unió Europea un territori que ja n’és membre.’ En declaracions a Catalunya Ràdio, Graham Watson ha demanat al govern espanyol que cerqui una sortida a les aspiracions dels catalans de fer un referèndum, i que si cal reformar la constitució, que la reformi. De fet, Watson s’ha declarat perplex pel fet que Madrid hagi tombat la petició d’un referèndum i sigui inflexible en la demanda de poder fer la consulta.

Heus ací l’entrevista a Catalunya Ràdio:

Watson ha valorat les conclusions del Consell Assessor per a la Transició Nacional sobre les relacions d’una Catalunya independent amb la Unió Europea. Per ell, la hipòtesi més probable, d’entrada, seria que en quedés fora, però només temporalment.

Sobre la possibilitat que UPyD i Ciutadans demanin d’entrar en el bloc liberal del Parlament Europeu, el president del partit no descarta d’estudiar-ho si ho demanen formalment, però qüestiona que Rosa Díez es pugui definir ideològicament de liberal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any