Sànchez-Camacho diu que hi haurà propostes de millora d’autogovern i finançament per a Catalunya

  • Critica l'absència de Mas dimarts al congrés

VilaWeb
ACN
06.04.2014 - 14:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PPC, Alícia Sànchez-Camacho, ha criticat l’absència del president Artur Mas en el debat del Congrés dimarts vinent perquè, segons ha dit, el govern espanyol presentarà propostes de millora d’autogovern i finançament, i Mas no té el “coratge polític” per assistir-hi. Sànchez-Camacho, en una entrevista al canal 3/24, ha acusat Mas de ser el primer president de la Generalitat que fomenta l'”incompliment de les lleis”, i ha afegit que el que està fent és “adequar la legalitat als seus interessos”.

La presidenta del PPC ha assegurat que al Congrés, hi haurà més diputats catalans que votaran en contra que a favor del traspàs de la competència per convocar la consulta. La presidenta del PPC, Alícia Sànchez-Camacho, ha criticat l’absència del president de la Generalitat, Artur Mas, en el debat del Congrés aquest dimarts dia 8 perquè, segons ha dit, el govern espanyol oferirà “diàleg” per abordar diverses qüestions, autogovern, finançament, millora d’infraestructures i ajuts a les persones, entre altres, i Mas no té el “coratge polític” per assistir-hi.

Sànchez-Camacho, en una entrevista al canal 3/24, ha acusat Mas de ser el primer president de la Generalitat que fomenta l'”incompliment de les lleis”, en referència a la consulta, i ha afegit que el que està fent és “adequar la legalitat als seus interessos”. La presidenta del PPC ha assegurat que dimarts, al Congrés, hi haurà 25 diputats catalans que votaran en contra del traspàs a la Generalitat per convocar referèndums i 22 a favor.

Sànchez Camacho no ha concretat si en el debat intervindrà o no el president del govern espanyol Mariano Rajoy però ha donat a entendre que l’executiu espanyol hi presentarà algunes propostes, sense concretar més.

En aquest sentit, ha criticat el president Mas per “deixar de banda els problemes reals” i “renunciar a liderar la reforma del finançament” a l’estat.

La líder dels populars catalans ha criticat durament l’ANC i la seva presidenta, Carme Forcadell, que “està marcant” la línia del govern català i “establint objectius antidemocràtics” i “substituint” els partits polítics.

Sànchez Camacho també s’ha referit a les eleccions europees, ha assegurat que no sap qui serà finalment el candidat popular però ha recordat que Rajoy és un president “previsible”, després que el president espanyol va destacar ahir a València el paper del ministre d’Agricultura, Arias Cañete. “Molts podem pensar o saber qui serà el candidat”, ha dit.

Pel que fa a les primàries del PSC, la líder del PPC les ha qualificat de “fracàs” i ha assegurat que Jaume Collboni “no està preocupat pels problemes de la gent, sinó del PSC”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any