Avanç editorial: ‘Bé, perdona’m però estan esperant-me’

  • Un oferim un dels contes que recull aquest nou llibre de Rafa Gomar, publicat a 3i4

VilaWeb
M.S.
06.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’aquí deu dies arriba a les llibreries ‘Bé, perdona’m però estan esperant-me’, un nou llibre de Rafa Gomar (Gandia, 1955), que publica 3i4. Aplega vint històries sobre les relacions personals i els sentiments, les contradiccions i la perplexitat que les envolten. Us avancem un dels contes, ‘Tremolors‘ (pdf), dur, intens, corprenedor. L’editora, Laia Climent, recorda que aquest autor ja té un recorregut important, amb més de trenta anys dedicats a l’escriptura, i que el conte és un gènere que Gomar domina a la perfecció. 

L’editora també explica a VilaWeb: ‘Aquest recull de contes, clarament brillant, presenta una sèrie de personatges víctimes de les seves històries. Trobem dones i homes de mitjana edat en situacions extremes i de vegades absurdes, que trontollen a ritme de les diverses conjuntures. Una dona beguda, amb la seva filla al braç, i volent lligar en una discomòbil; un home reprimint-se els seus rampells homicides fent sexe amb una prostituta; una mare de família experimentant el sexe amb un dependent d’uns grans magatzems, mentre els seus fills, marit i veïns veuen el futbol a casa. Tots aquests antiherois o antiheroïnes i d’altres, solitaris, frustrats, se situen en ambients degradats o quotidians on s’amaga una mena de buidor incòmoda. De fet, en els contes de Gomar el silenci ens permet reflexionar sobre l’absurditat de la vida. Aquest és, en definitiva, un llibre extraordinari amb un gran control del llenguatge que ens transporta cap a les emocions i els sentiments esquinçats d’uns personatges errívols, ombres de la seva pròpia existència. Una obra, al capdavall, en blanc i negre.’

El to de vegades irònic, de vegades intimista i d’altres dramàtic acoloreix totes les històries que es troben emmarcades en els escenaris dels carrers de València i les comarques de la Marina, la Safor o qualsevol lloc del món.

Rafa Gomar va nàixer a Gandia i actualment viu a València. Ha cursat estudis de Magisteri i és llicenciat en Ciències de l’Educació per la Universitat de València. La seva trajectòria literària se centra en el gènere narratiu, tot i que també ha conreat la poesia. Pel que fa a la narrativa, és autor de ’Andròmines’, Premi Octubre 2009, i també del dietari ‘Donato, 2, 27’ (Tres i Quatre, 1988). Ha col·laborat en nombroses revistes com ara El Temps, Serra d’Or, Saó, Caràcters o L’Aiguadolç.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any