Jo trie escola pública i en valencià

VilaWeb
Elvira Tortosa Ballester
05.04.2014 - 02:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En aquest escrit no parle com a secretària local de Compromís per Ontinyent. Ho faig com a mare indignada amb un govern que em vol llevar el meu dret de decidir sobre l’educació del meu fill.
Arran de la situació econòmica existent al País Valencià, ens estem veient obligats a fer sacrificis en favor de la recuperació econòmica, però a quin preu?.

Sanitat, Benestar Social i Educació, aquests són els tres grans projectes del govern valencià per tal d’acabar amb tots els nostres drets. La gran majoria dels valencians tenim la sensació que ens estan fent a banderes tots els drets que tants anys van costar d’aconseguir. El govern valencià poc a poc es va adonant que els valencians no som una massa sense veu crítica. A la mínima oportunitat, els valencians els ho fan saber: inauguracions de ponts, centres per a majors, mascletades, presentacions, etc.

El tema educatiu és el que ens preocupa més ens aquests dies a causa a l’imminent tancament d’aules de línia en valencià a escoles de la nostra ciutat. La educació és un dels pilars fonamentals per a formar els ciutadans del futur, i el govern valencià no vol que els xiquets que avui volen aprendre en valencià ho puguen fer.

D’aquesta manera, la nostra llengua, aquella que ‘parlen’ tots els polítics (el cas de Sánchez de León i Fabra és una bona mostra), serà eliminada de les nostres vides en favor de la llengua castellana que és oficial a l’estat espanyol.

El govern valencià vol fer política amb una cosa que no hauria de ser política, la llengua. La llengua és cultura, és vida, tradició i senyal d’identitat. Ens fa especials, parlem, cantem i vivim la nostra llengua i, quan eixim de la nostra terra, podem parlar amb la resta de ciutadans de l’estat espanyol perquè també parlem la llengua castellana.

El que vull que sàpiguen els polítics que estan a favor, o no es manifesten en contra, que les unitats de primària del CEIP Martinez Valls i Bonavista siguen eliminades és el següent: com a mares, pares, iaios, iaies, ties, amics, etc. ens preocupa l’educación dels nostres xiquets i xiquetes, lluitarem per l’educació dels nostres fills, i ho farem sempre que aquesta educació estiga en perill.

Sí a l’educació pública, si a l’educació pública en valencià.

Jo trie valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any