El PSC desestima la impugnació de Jordi Martí

  • L'equip de Martí havia impugnat els resultats de Ciutat Vella per les denúncies de possibles irregularitats

VilaWeb
Redacció
30.03.2014 - 21:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’autoritat electoral de les primàries del PSC de Barcelona ha desestimat la impugnació dels resultats del col·legi de Ciutat Vella que havia presentat Jordi Martí arran de les denúncies d’irregularitats. Considera que ‘les pràctiques denunciades per Moviment Barcelona en nom de Jordi Martí corresponen a pràctiques de mobilització de vot pròpies de les primàries obertes’. 

L’equip de la candidatura de Jordi Martí havia impugnat els resultats electorals a la seu de Ciutat Vella i demanava que s’investiguessin també els col·legis electorals de Ciutat Meridiana i del Poble Sec per si hi haguessin hagut pràctiques similars. 

‘Hi ha constància, per part de testimonis, interventors i mitjans de comunicació, que es van donar situacions i dinàmiques molt estranyes a la seu electoral situada a l’agrupació de Ciutat Vella. En particular, la presència de molts votants que desconeixien absolutament el contingut i l’abast del qual s’estava celebrant’, diu Jordi Martí en el text d’impugnació que ha fet arribar al partit. ‘Cal insistir que unes primàries obertes han d’afavorir la participació de tothom, però s’ha de pressuposar que aquells que hi participen ho fan per una decisió lliure i amb consciència del que estan fent. Grups de persones al carrer recollint la papereta i l’euro, que entraven al col·legi a votar sense ser capaços d’expressar el sentit del qual estaven fent, fa pensar que es tractava d’una iniciativa organitzada que s’aprofitava de la vulnerabilitat de determinats col·lectius. A més d’una falta de respecte vers aquestes mateixes persones, és prou greu per a posar en dubte el resultat d’aquesta taula’, continua. 

Des de la campanya de Martí, explicaven que havien presentant la impugnació al límit del temps fixat perquè esperaven saber l’opinió del PSC o de l’autoritat electoral: ‘Sorpresos per l’absència de cap mena de comentari o acció sobre uns fets que han enterbolit la transparència i qualitat democràtica de les mateixes primàries, hem decidit presentar aquesta reclamació.’ Diuen que es tractava d’una impugnació moral, per justícia i respecte a tots els votants, i que esperaven que es dissipés ‘qualsevol ombra de dubte al voltant de les primàries’. 

Tanmateix, l’autoritat electoral ho ha desestimat i considera que el procés es va fer de manera neta i transparent, que ‘no hi va haver incidències destacables’ i que ‘els resultats són inqüestionables’.

Informació relacionada: 

Polèmica a les primàries del PSC per possibles irregularitats

Mail Obert d’Andreu Barnils: Jaume. Crònica en primera persona de les increïbles primàries obertes dels socialistes.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any