Polèmica a les primàries del PSC per possibles irregularitats

  • Jaume Collboni i Carmen Andrés, els candidats més votats, es disputaran la candidatura del partit a la batllia de Barcelona dissabte vinent

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume Collboni i Carmen Andrés són els dos candidats de les primàries obertes del PSC de Barcelona que han superat la primera tanda de les eleccions i, per tant, que es disputaran la candidatura del partit a la batllia en la segona tanda de dissabte vinent. Tanmateix, aquestes primàries han desfermat la polèmica per les denúncies de possibles irregularitats. Concretament, diversos testimonis han denunciat, molts d’ells a través de Twitter, el vot massiu d’integrants de la comunitat paquistanesa als quals el partit els hauria donat directament la butlleta que havien de dipositar a l’urna.

El periodista de VilaWeb Andreu Barnils va presenciar algun d’aquests moments, i explica que a deu metres del punt de votació del carrer dels Àngels va veure com membres de la candidatura de Jaume Collboni donaven la papereta a grups de paquistanesos i els acompanyaven a votar: ‘M’ha sorprès que aquests grups de deu entressin a votar guiats per apoderats de la campanya de Jaume Collboni. M’hauria sorprès igual si en comptes de paquistanesos haguessin estat alemanys.’ 

També explicava que la presidenta de l’Autoritat Electoral de les primàries, Carme Sanmiguel, s’havia dirigit fins a aquest punt de votació de Ciutat Vella per prendre nota del que passava. Amb tot, només podria impugnar els vots si alguna de les candidatures ho demanés, i ara per ara no han decidit si ho faran. De fet, la comissió organitzadora diu que no ha rebut cap queixa formal.   

Un altre periodista de VilaWeb, Roger Cassany, va publicar aquesta fotografia:

Diversos usuaris a Twitter, entre els quals l’impulsor de la campanya #indyxMarti, @elsomatent, i la periodista Pilar Carracelas, van denunciar els fets i van relatar el que havien presenciat:

La quantitat de comentaris denunciant els fets van portar l’ex-consellera Montserrat Tura a piular també al respecte:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any