L’extrema dreta s’imposa a Perpinyà

  • El Front Nacional guanya la primera tanda de les municipals, i s'haurà d'enfrontar al batlle actual en la segona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.03.2014 - 21:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Front Nacional ha estat la força més votada en la primera tanda de les eleccions municipals a Perpinyà. El candidat del partit d’extrema dreta, Louis Aliot, ha obtingut un 34,2% dels vots, superant l’actual batlle de la UMP, Jean-Marc Pujol (30,6%) amb qui es jugarà la batllia diumenge vinent, en la segona tanda dels comicis. Més lluny, el socialista Jacques Cresta ha patit una gran ensopegada, i s’ha quedat amb tan sols l’11,9% dels vots, seguit de molt a prop, amb un 9,63%, de Clotilde Ripoull, del SE i Jean Codognès (5,7%), de l’EELV.

A Perpinyà, Unitat Catalana (UC) s’ha tornat a presentar a les llistes del partit de centre-dreta Unió per un Moviment Popular de l’actual batlle. La UMP previsiblement sumarà el suport de l’electorat de les altres forces per a tombar l’extrema dreta en la segona tanda de les eleccions, la setmana vinent. Però aquests comicis confirmen i consoliden l’ascens del Front Nacional d’aquests últims anys tant a Catalunya Nord com a molts municipis importants de l’estat francès.

També CDC havia format part anteriorment de les llistes d’UMP, però enguany ha decidit de trencar-hi. El president de CDC a Catalunya Nord, Jordi Vera, havia denunciat que Jean Marc-Pujol no havia ‘respectat el pacte’ signat fa dos anys, que preveia d’incloure cinc candidats de CDC a la llista, i n’ha posat en dubte la ‘qualitat democràtica’. Finalment, el responsable de la secció de Perpinyà de CDC-Catalunya Nord, Philippe Simon, juntament amb Jean-Christophe Nou, portaveu dels joves del MoDem, han aconseguit el 2,8% dels vots amb la candidatura ‘Jeunes Engagés‘ (Compromís Jove).  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any