Onada de solidaritat amb l’ANC a Twitter contra les amenaces: #TotsSomAssembleaNC

  • L'ABC ja demana a l'estat que dissolgui l'ANC i processi Forcadell

VilaWeb
Redacció
15.03.2014 - 21:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari ABC demanava divendres explícitament al govern espanyol que dissolgués l’Assemblea Nacional Catalana. En un editorial, titulat ‘Dissoldre l’Assemblea Nacional Catalana ara‘, el diari es referia al full de ruta 2014-2015 de l’entitat, que preveu la declaració d’independència per Sant Jordi de l’any que ve, i demanava el processament dels responsables de l’entitat sobiranista. Doncs bé, aquest dissabte una enorme onada de piulets a la xarxa amb l’etiqueta #TotsSomAssembleaNC s’han solidaritzat amb els membres de l’ANC i han fet que l’etiqueta esdevingui, de retruc, ‘trending topic’ a l’estat espanyol.

Notícia relacionada: Sala i Martin es fa membre de l’ANC arran de les amenaces a l’entitat

El mateix dia el candidat de Ciutadans a les eleccions europees acusava Carme Forcadell de colpista, en un debat a 8TV: ‘La senyora Forcadell és una colpista, fa propostes de cop d’estat i és responsable de tot allò que pugui passar a Catalunya en termes de violència.’

L’ABC, en el seu editorial, deia: ‘Parlem d’un cop sediciós, ja sense matisos ni eufemismes, que requereix una desautorització immediata de la Generalitat. Com que és improbable que això passi, és competència d’unes altres autoritats de l’estat de respondre d’una manera contundent a aquest últim desafiament, promovent als tribunals la dissolució immediata d’aquest entramat que ja té data i procediment per a subvertir l’ordre constitucional’.

I hi insistia: ‘Tot té un límit, i si ja existeixen plans específics per a la sedició s’han d’aturar sense demora. L’advocacia de l’estat i la fiscalia han de promoure, a més, les accions pertinents per a fer seure davant el jutge els promotors d’aquest insensat i perillós projecte.’

Aquest diari ja va publicar fa uns mesos una informació difamatòria contra l’ANC, que acusava de ‘tenir vincles pro-etarres’.

Informació relacionada:

L’ANC preveu la declaració d’independència per Sant Jordi del 2015

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any