Junqueras: ‘No he vist cap estat independent per l’espai interestel·lar’

  • El president d'ERC respon les amenaces del ministre Margallo

VilaWeb
ACN
15.03.2014 - 14:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha respost aquest dissabte a les “pors” que difon el govern espanyol en el cas que Catalunya s’independitzi. Junqueras ha advertit que “digui el que digui García Margallo, les inversions i les exportacions a Catalunya no paren de créixer”. A més, ha entomat amb ironia les declaracions que feia el ministre d’Exteriors i li ha respost que “jo no he vist mai cap país vagant per l’espai interestel·lar, ni Itàlia ni Dinamarca van anar a l’espai quan van ser independents”. El republicà ha conversat aquest dissabte al matí amb els veïns del barri del Bon Pastor de Barcelona i ha centrat el seu discurs en explicar la seva tasca com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

“Més de la meitat dels estats que s’han fet independents a Europa van ser-ho durant el segle XX. I no n’he vist cap vagant per l’espai interestel·lar”. El republicà ha remarcat que “no he vist ni Irlanda, ni Dinamarca ni Alemanya ni Itàlia vagant per l’espai”.

El líder d’ERC també ha posat les dades sobre la taula per manifestar que “digui el que digui García Margallo, el cert és que les inversions a Catalunya no paren d’arribar”, i ha posat com a exemple les darreres notícies d’inversions de Ferrari, Amazon i H&M al nostre país. També ha exposat que “cada any Catalunya bat el rècord històric d’exportacions i es bat el rècord de la millor temporada turística”.

En el terreny econòmic ha insistit que “l’any passat l’economia catalana va ser la segona d’Europa que va rebre més inversió estrangera, per darrera de Londres”.

Crida a la democràcia

Davant els veïns del Bon Pastor, Oriol Junqueras ha remarcat que “l’única força és la gent” perquè “ningú podrà impedir que si els ciutadans volem votar, puguem votar ja que la democràcia s’acabarà imposant”. També ha emplaçat el PSC a “que siguin demòcrates” i defensi la consulta, ja que es tracta de defensar, segons ell, “que la gent pugui votar, sí o no”.

Considera que “el govern espanyol té interès en generar dubtes i por” i per això reafirma que cal “aferrar-se al referèndum del 9 de novembre” com a única opció”. Junqueras ha dit que “l’única cosa que ens pot assegurar la victòria és que la vulgui prou com perquè es mobilitzi”. Si ho fan, creu que l’estat “no podrà impedir”. “Si hi ha cues de persones amb una papereta, com ho impediran?”, s’ha preguntat.

Oriol Junqueras també ha aprofitat per explicar que ell va néixer al districte barceloní de Sant Andreu , i ha comparat la feina social que es fa al barri amb la que fa al seu ajuntament. “A vegades qui millor fa la feina són les entitats del barri, i cal donar-los suport”, ha remarcat, al mateix temps que ha insistit que “els nostres impostos no es queden a Catalunya” per poder-los destinar a projectes de seguretat social o d’infraestructures necessàries com fer arribar el tren al Port de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any