A la descoberta de la Microcatalunya

  • El periodista Marc Serena i el fotògraf Edu Bayer comencen un viatge pels municipis catalans de menys de cinc-cents habitants

VilaWeb
Redacció
10.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marc Serena és un periodista inquiet. El vam conèixer el 2009 arran d’un guardonat bloc personal on relatava la seva volta al món, a l’edat de 25 anys, per a visitar 25 joves de la mateixa edat i de 25 països. L’experiència es va convertir en el llibre ‘La volta dels 25‘ (2011), seguit dos anys després d’un altre relat personal basat en un viatge internacional: ‘Això no és africà!‘, sobre la persecució de l’homosexualitat en molts països africans. Ara comença un nou projecte, en cerca dels pobles més petits de Catalunya (mapa).

En format bloc d’autor i directori, Microcatalunya és una iniciativa de Marc Serena i el fotògraf Edu Bayer pensada com a lloc d’encontre dels micropobles catalans que tenen menys de cinc-cents habitants, una tercera part dels 947 municipis que hi ha.

La intenció és de recórrer amb furgoneta ‘aquesta Catalunya menys transitada i, a vegades, més oblidada’, i explicar ‘com s’hi viu, qui hi viu i què hi passa’. Paral·lelament, demanen la participació a través d’un mapa col·laboratiu o petita Wikipedia, on es poden trobar quatre mil vincles relacionats amb aquests pobles.

Les fitxes s’il·lustraran amb imatges penjades a la xarxa social Instagram. També hi haurà un apartat de vídeos, ‘La microtele’, a més de frases de saviesa popular recollides durant el viatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any