Informació important sobre la supressió d’unitats escolars a Ontinyent

VilaWeb
Redacció
10.02.2014 - 00:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Davant la necessitat d’informació que està demostrant-nos la població d’Ontinyent, des de la Plataforma PROU volem aclarir una sèrie de punts clau:

No van a tancar cap escola a la nostra ciutat. El que pretenen, i estem lluitant per a evitar-ho, és eliminar una unitat (una aula) a cada escola afectada. I com ho volen fer? Posant 30 xiquets per aula. Açò ens sembla una autèntica aberració i no ho podem acceptar. Així és impossible ensenyar i atendre correctament els alumnes en cap nivell educatiu, però especialment en el primer curs d’Educació Infantil, en què és més que evident que són inviables les classes de 30 alumnes de 3 anys.

Totes les escoles de la ciutat estan en el mateix cas. Volem deixar molt clar que encara que ara per ara han rebut l’avís de supressions d’unitats el CEIP Bonavista, CEIP Martínez Valls i CEIP Rafael Juan Vidal, totes les escoles estan al punt de mira, per dir- ho clarament. Si no han rebut l’avís ara el poden rebre en juny, i si no, el curs que ve, però de rebre’l el rebran. Per què? Perquè l’objectiu és retallar mestres, personal docent i recursos. L’objectiu és deixar aules abarrotades d’alumnes.

Els centres concertats també estan afectats. La ràtio de 30 alumnes per aula no és només per als centres públics. Els centres concertats també tenen aquesta ràtio. Tots els centres hauríem d’estar units en aquesta lluita perquè la ràtio de 30 alumnes no beneficia ningú.

És l’hora de dir ben alt PROU! L’educació no és un negoci i amb l’educació no es juga.

La propera assemblea de la Plataforma PROU serà dijous 13 de febrer de 2014 a l’EPA Sant Carles d’Ontinyent. La Plataforma som tots. Tots els qui ens preocupem pel futur de l’educació. Us esperem!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any