L’Escola Pia es defensa de l’atac del TSJC contra la immersió

  • 'Estem arrelats al país i al seu servei', diu en un comunicat

VilaWeb
Redacció
07.02.2014 - 14:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Farem tot allò que sigui al nostre abast per ser fidels al compromís contret de fer del català la llengua vehicular d’aprenentatge’, diu en un contundent comunicat l’Escola Pia de Catalunya. Una de les cinc escoles afectades per les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliguen a fer un 25% de les classes en espanyol és l’Escola Pia de Sarrià. Arran d’això, l’entitat destaca que el TSJC contravé el seu caràcter propi –de l’ensenyament de la llengua catalana ‘perquè estem arrelats al país i al seu servei’– i el projecte educatiu del centre, ‘formalment acceptat per les famílies que hi escolaritzen els fills’. 

El comunicat recorda que l’escola defensa el model d’immersió lingüística i que la seva és una ‘proposta educativa concreta en un marc de llibertat d’ensenyament, que suposa també la llibertat dels ciutadans en la tria del centre en el qual volen escolaritzar els seus fills’. I sentencia: ‘Amb el seu gest, un tribunal de justícia s’atribueix funcions pedagògiques i d’organització curricular, que no li són pròpies, i que creiem que  atempten contra aquell marc de llibertat.’

També considera que la interlocutòria posa en perill el model de convivència, solidaritat i cohesió social que l’escola defensa a les aules i a la societat.Treballem en xarxa amb les institucions, entitats i l’administració del nostre país per tal que aquesta societat de convivència i cohesionada continuï essent una realitat. Volem seguir treballant de la mateixa manera’, afirma. I per això, conclou que l’Escola Pia farà tot allò que sigui al seu abans ‘per ser fidels al compromís contret amb els pares i mares que han decidit confiar l’educació dels seus fills’ als seus centres, ‘de fer del català la llengua vehicular d’aprenentatge’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any