Majoria absoluta del sí-sí al referèndum, segons una enquesta de CDC

  • Un 56,8% de catalans votarien per la independència segons aquest sondatge

VilaWeb
ACN
07.02.2014 - 13:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una enquesta encarregada per CDC a l’empresa GAPS xifra en un 56,8% el percentatge de catalans que votarien ‘sí sí’ en la consulta del 9 de novembre d’acord amb la doble pregunta pactada pels partits polítics: vol que Catalunya sigui un Estat?, i en cas afirmatiu, vol que aquest sigui independent?. Amb una participació del 70%, el 12% optaria per la fórmula del ‘sí no’, mentre que el 31% votaria ‘no’ ja en la primera pregunta.

Els vots blancs o nuls representarien el 0,2%. L’enquesta s’ha fet a 1031 persones durant la primera quinzena de gener. Es tracta d’una estimació del vot, per tant el resultats estan cuinats i també s’ha fet la projecció dels indecisos. La mateixa enquesta, a la qual ha tingut accés l’ACN, també preveu un escenari de participació del 80%, en què els resultats a favor de la independència baixarien una mica. Així, el ‘sí sí’ es queda amb un 53,3%, el ‘sí no’ obté el 13,3% i el no puja fins al 32,6%. El blanc o nul representa el 0,8.

Cal tenir en compte que aquests resultats estan ja cuinats, no és intenció directa de vot, i per tant no es poden comparar amb altres enquestes publicades recentment sobre aquesta qüestió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any