Brauli Duart i els altres directius surten de TV3 i són escridassats

  • Havien estat tancats a la sala de reunions des de les dotze del migdia

VilaWeb
Redacció
05.02.2014 - 00:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (CCMA), Brauli Duart, i el director de TV3, Eugeni Sallent, juntament amb els altres directius que encara romanien tancats dins de la sala de reunions han sortit finalment de TV3. El centenar de treballadors que encara hi havia concentrats els han escridassat una vegada més amb crits com ‘Volem conveni’ i ‘Brauli dimissió’. En total, aquest darre grup de directius ha estat tancat a la sala durant quasi dote hores.  Duart arribava a TV3 al migdia per a reunir-se amb l’equip directiu de TV3. Ha estat escridassat mentre era dins d’una sala i els treballadors que es manifestaven li han barrat el pas amb crits de ‘pocavergonya’ i ‘Brauli Corleone’. Entorn a les 20.00 la major part dels directius de TV3 han abandonat la reunió, amb un passadís dels treballadors, que els han facilitat la sortida i fins i tot aplaudit. No ha estat fins a mitjanit que la resta de directius ha sortit, sense aldarulls, però entomant una nova escridassada.

El govern, al costat de la direcció de la CCMA

Fonts del govern han explicat a VilaWeb que l’executiu no compartia l’acció dels treballadors de TV3 avui. Pel govern ha estat una mesura de força desproporcionada. Les mateixes fonts han dit que el govern dóna suport a la direcció de la CCMA i que hi ha mantingut contacte permanent durant tot el dia.

Polèmica per la informació del Telenotícies

Els serveis informatius de TV3 han informat dels fets amb una peça breu al final del Telenotícies. La brevetat de la notícia, de quaranta segons, i el fet que s’hi hagi dit que els treballadors retenien els directius reunits dins de la sala ha indignat els treballadors concentrats, que en aquell moment han xiulat des de fora de la sala de reunions. Els treballadors consideren que no hi ha hagut voluntat de retenir ningú i asseguren que el propòsit de l’acció era que Duart accedís a rebre’ls a la sala.

El tractament que ha fet el Telenotícies també ha generat polèmica i crítiques a les xarxes socials, algunes dirigides directament al presentador, Toni Cruanyes, que les ha respost al Twitter dient el text que ha llegit havia estat ‘consensuat amb les dues parts i el comité professional’. Vegeu-ne una mostra:

Les peticions dels treballadors

Els treballadors demanen que no se’ls abaixi el sou de manera unilateral. De fet, tant els treballadors de TV3 com els de Catalunya Ràdio estudien de fer una vaga indefinida contra les mesures preses per la direcció, que vol aplicar una política d’estalvi en el pressupost de l’ens públic. Ahir una assemblea de treballadors va fer una proposta de vaga, que es votarà dijous i divendres, entre altres mesures. Divendres passat va expirar el conveni col·lectiu que regia les condicions dels treballadors i els treballadors demanen que es prorrogui uns quants mesos per a poder continuar negociant. Segons l’última reforma laboral, el conveni actual ha expirat perquè les negociacions s’han allargat més d’un any i el nou conveni que es podria aplicar als treballadors per llei pot provocar la rebaixa de sous.

Brauli Duart ja va explicar divendres en una compareixença al parlament que la reducció del capítol 1 del pressupost de la televisió i la ràdio públiques, el que fa referència al personal, s’hauria d’abordar per eixugar una bona part dels vint-i-sis milions de decalatge entre ingressos, despeses i dèficit acumulat en els comptes del 2014.

En el marc de la negociació, la direcció havia proposat un 13% de reducció en tots els conceptes de la nòmina, una mesura que els treballadors van rebutjar. Segons fonts sindicals, la direcció va comunicar divendres per correu electrònic que una vegada s’hagués acabat el període de negociació del conveni col·lectiu, començaria un nou període de converses per a encarar un procediment de modificació substancial de condicions laborals, una fórmula a través amb què interpretaven que s’aplicarien les retallades de sou.

Noticia relacionada:

Comitè d’empresa: ‘El que passa a TV3 és una declaració de guerra del govern’

Vaga de vint-i-quatre hores a TVC i Catalunya Ràdio (30-1-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any