Els treballadors de TV3 escridassen Brauli Duart i li barren el pas

  • Protesten per la rebaixa salarial · Dijous i divendres decidiran si fan vaga indefinida

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.02.2014 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Us dos-cents treballadors de TV3 es manifesten aquesta tarda davant del despatx on es reuneixen els vint-i-cinc membres del comitè de direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Duart arribava a TV3 després d’haver-se reunit amb els treballadors de Catalunya Ràdio. Després d’entrar enmig de crits, ha estat escridassat mentre era dins d’una sala i els treballadors que es manifestaven li han barrat el pas. Mentre durava la protesta fins i tot hi havia presència dels mossos d’esquadra. Els treballadors han escridassat en diverses ocasions Brauli Duart, amb crits de ‘pocavergonya’ i ‘Brauli Corleone’.

Els treballadors demanen que no se’ls abaixi el sou de manera unilateral. De fet, tant els treballadors de TV3 com els de Catalunya Ràdio estudien de fer una vaga indefinida contra les mesures preses per la direcció, que vol aplicar una política d’estalvi en el pressupost de l’ens públic. Ahir una assemblea de treballadors va fer una proposta de vaga, que es votarà dijous i divendres. Divendres passat va expirar el conveni col·lectiu que regia les condicions dels treballadors, condicions que segons el president de la CCMA, Brauli Duart, s’estendran mentre duri la negociació del nou conveni.

La part principal del conflicte se centra en el sou dels treballadors. Brauli Duart va explicar divendres en una compareixença al parlament que la reducció del capítol 1 del pressupost de la televisió i la ràdio públiques, el que fa referència al personal, s’hauria d’abordar per eixugar una bona part dels vint-i-sis milions de decalatge entre ingressos, despeses i dèficit acumulat en els comptes del 2014.

En el marc de la negociació, la direcció havia proposat un 13% de reducció en tots els conceptes de la nòmina, una mesura que els treballadors van rebutjar. Segons fonts sindicals, la direcció va comunicar divendres per correu electrònic que una vegada s’hagués acabat el període de negociació del conveni col·lectiu, començaria un nou període de converses per a encarar un procediment de modificació substancial de condicions laborals, una fórmula a través amb què interpretaven que s’aplicarien les retallades de sou.

Noticia relacionada:

Vaga de vint-i-quatre hores a TVC i Catalunya Ràdio (30-1-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any