Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio votaran fer una vaga indefinida

  • Dijous i divendres la plantilla decidirà si secunda la proposta que s'ha fet avui en assemblea

VilaWeb
Redacció
03.02.2014 - 20:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio estudien fer ara una vaga indefinida en la llarga disputa que mantenen amb la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que aplica mesures d’estalvi en el pressupost de l’ens públic. La proposta, que han fet els treballadors reunits avui en una assemblea, es votarà dijous i divendres. Divendres passat va expirar el conveni col·lectiu que regiava les condicions dels treballadors, condicions que segons el president de la CCMA, Brauli Duart, s’estendran mentre duri la negociació del nou conveni.

La part principal del conflicte té a veure amb el sou dels treballadors. Brauli Duart va explicar divendres en compareixença al parlament que la reducció del capítol 1 del pressupost de la televisió i la ràdio públiques, el que fa referència al personal, s’hauria d’abordar per sufragar una bona part dels vint-i-sis milions de ‘decalatge’ entre ingressos, despeses i dèficit acumulat en els comptes del 2014.

En el marc de la negociació, la direcció de la televisió havia proposat un 13% de reducció en tots els conceptes de la nòmina, una mesura que els treballadors han rebutjat. Segons fonts sindicals, la direcció va comunicar divendres via correu electrònic que una vegada s’hagués acabat el període de negociació del conveni col·lectiu, començaria un nou període de converses per a encarar un procediment de modificació substancial de condicions laborals, una fórmula a través de la qual interpretaven que s’aplicarien les retallades de sou.

Noticia relacionada:

Vaga de vint-i-quatre hores a TVC i Catalunya Ràdio (30-1-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any