LaRàdio.cat dels Països Catalans

  • Comença al Casal Despertaferro de Reus una ronda de presentacions d'una futura ràdio digital d'àmbit nacional

VilaWeb
Redacció
03.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al Casal Despertaferro de Reus, s’hi farà avui el primer acte de presentació d’un nou projecte radiofònic que al maig es va començar a desenvolupar a la capital del Baix Camp, però amb voluntat nacional: Terra, la ràdio digital dels Països Catalans. Fins el mes de març, en mig centenar d’actes com el d’avui al vespre, els impulsors volen explicar el projecte i captar socis (a dos euros el mes) i col·laboradors. Ja disposa d’un primer estudi, al Casal Despertaferro mateix, però la idea és bastir una xarxa de locals per a impulsar iniciatives locals i donar suport a emissores ja creades.

De moment, ja s’han començat a establir contactes amb emissores com ara Ràdio Matarranya (la Franja), Ràdio Arrels (Catalunya Nord) i la joveníssima Ona Mediterrània (Mallorca). I també amb futurs col·laboradors en àmbits com ara la cultura i la música, l’ecologisme, l’economia, el feminisme i la política internacional: Carles Belda, Salvador Palomar, Sergi Saladié, Laia Estrada, Xavi Sarrià, Jordi Pinyol, Jordi Martí, Francesc Dalmases, Marc Almodòvar…

LaRàdio.cat es vol constituir com a cooperativa autogestionada i esdevenir un mitjà de comunicació popular per a la transformació social, ‘per a dignificar i posar en primer pla els pobles i les persones, per connectar les veus de les comarques, el coneixement, la cultura i les realitats del país’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any