Escola Valenciana recorda que perillen nou línies en valencià a la Vall d’Albaida

  • Vicent Moreno dóna suport a Som Escola i recorda que el programa òptim d'immersió 'no és qüestionable'

VilaWeb
Redacció
01.02.2014 - 00:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, ha manifestat tot el suport a Som Escola per les sentències en contra de la immersió lingüística del TSJC que imposa una de cada quatre classes en espanyol a cinc escoles catalanes, i ha alertat de la contradicció que suposa aquesta jurisprudència al País Valencià, on més de 100.000 alumnes no poden estudiar en català per manca d’oferta. Ara, a més, hi ha en perill 151 línies, cosa que podria fer desaparèxier l’oferta d’educació en català a comarques senceres, ‘tot i que tothom té el dret d’escolaritzar-se en valencià’, diu Moreno a VilaWeb. Entre aquestes línies que poden suprimir-se n’hi ha nou de Vall d’Albaida (tres d’Ontinyent, dos de Llutxent més les d’Agullent, Fontanars dels Alforins, Otos i Rugat). Llegiu-ne l’informe complet.

Moreno insisteix que el programa òptim d’immersió lingüística no és qüestionable ‘sinó que està demostrat científicament’ i per això ha advertit que no en deixaran passar ni una i estudiaran totes les possibilitats jurídiques del fet de no poder escolaritzar alumnes en català. 

‘Esperem que el govern català sàpiga mantenir-se ferm com fins ara’, diu el president d’Escola Valenciana, que retreu que els tribunals i el PP actuïn en contra d’allò que demana la societat, que és estudiar en català. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any