Mas proposa un programa comú dels pro-referèndum a les europees

  • El president de CDC lamenta que ERC, ICV i les CUP hagin descartat la candidatura única

VilaWeb
Redacció
24.01.2014 - 21:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de CDC, Artur Mas, proposarà a ERC, ICV i les CUP consensuar un programa comú per a les eleccions europees en l’àmbit de la reivindicació nacional perquè el procés polític que viu Catalunya arribi amb una ‘veu única’ a Europa. El dirigent nacionalista ho ha anunciat durant la convenció municipal que el partit celebra aquest cap de setmana a Calella (Maresme). La proposta de Mas arriba l’endemà que el president d’ERC, Oriol Junqueras, rebutgés dijous la idea de construir una llista conjunta. ICV i les CUP ja s’havien desdit fa setmanes. Mas creu que és una llàstima que aquesta candidatura única no prosperi i entén que ‘això no cobreix les expectatives de molta gent del país’.

Mas assegura que CDC ha posat molts esforços en la construcció d’una candidatura única dels partits catalans que estan a favor de la consulta i està convençut que ‘molta gent l’esperava’. Un cop la resta de partits s’han anat desmarcant de la proposta, el líder nacionalista lamenta la decisió dels ‘companys de viatge’, tot i que no ha volgut entrar a fer més valoracions.

El president de CDC proposa ara una nova estratègia perquè ‘com a mínim’ hi hagi un programa consensuat i comú perquè el missatge del procés polític que viu Catalunya des del punt de vista de la reivindicació nacional arribi a Europa amb la màxima unitat possible: ‘Oferiré als partit catalans que estan a favor de la consulta que puguem pactar un programa’.

Mas ha tancat així la seva intervenció a la Convenció Municipal de CDC, l’endemà que Junqueras descartés definitivament l’opció de la candidatura única: ‘És una llàstima però no hi insistirem més. Ara ens hem de preparar per portar aquest missatge de país a la Unió Europea’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any