El PSOE ‘deixa en mans del PSC’ el càstig als crítics

  • Però recorda que la 'democràcia interna del PSC demanava votar no'

VilaWeb
Redacció
17.01.2014 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-secretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha evitat aquest divendres en una entrevista a TVE de pronunciar-se sobre la possible expulsió dels tres diputats crítics del PSC que van trencar la disciplina de vot al Parlament, però ha mostrat el seu suport a la direcció del PSC, i ha recordat que el Consell Nacional del PSC ja havia marcat la posició en aquesta qüestió per àmplia majoria. ‘El més raonable és atendre a la democràcia interna del partit, i la democràcia del PSC va dir que calia votar que no’, ha dit, afegint que el que passi amb els crítics a partir d’ara, ha dit, ‘és en mans del PSC’, però hi ha un moment de definició política en que ha de manar la majoria’. Valenciano ha destacat que el PSC ‘és un partit germà, però és un altre partit’, i per tant les mesures disciplinàries i les decisions que adopta la direcció de Pere Navarro respecte a aquests tres diputats ‘és una qüestió que ha de dirimir el PSC’. ‘Pel que fa al que pugui passar amb aquests tres diputats, no ho sé’, ha dit abans de recordar que els socialistes catalans porten ‘tot l’any amb aquest debat’.

Malgrat qu el grup PSC corre el risc de quedar-se amb tres representants menys al parlament si els crítics no abandonen el seu escó, la número dos del PSOE ha insistit que això forma part del que marca la llei, i ‘és molt important defensar la posició majoritària del PSC, perquè no és fàcil i ho estan fent molt bé’.

Diu que Mas reconeix en privat que la consulta no es farà

La número dos del PSOE també ha assegurat també que el president de la generalitat, Artur Mas, ‘reconeix en privat que la consulta no es produirà’, un fet que segons ha assegurat demostra ‘un grau d’hipocresia considerable’ per part del president de la Generalitat. Valenciano ha recordat que Mas va comunicar al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubañlcaba, que no faria res il·legal i, per tant, en la mesura que no obtingui autorització de l’estat, la consulta no es farà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any