Manifest dels 10 primers secretaris de la JSC de Barcelona contra la posició oficial del PSC

  • Us oferim el manifest íntegre signat pels deu primers secretaris de la Joventut Socialista de Catalunya dels districtes de Barcelona a favor de l'abstenció i contra l'expulsió dels diputats dissidents al parlament:

VilaWeb
Redacció
15.01.2014 - 19:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

«A l’atenció de: President del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya, Diputades i diputats del Grup Parlamentari Socialista, Membres de la Comissió Executiva Nacional del Partit dels Socialistes de Catalunya,

Donat els esdeveniments que s’han produït els últims dies, i davant el Ple Extraordinari del Parlament de Catalunya del dijous 16 de gener de 2014, la Federació de Barcelona de la Joventut Socialista de Catalunya emet el següent comunicat:

Entenent la realitat política del país i les clares demandes de la ciutadania per poder exercir el seu dret a decidir, alhora que comprenent les diferents percepcions sobre la consulta en el sí del partit, considerem que la posició que hauria d’adoptar el Grup Parlamentari Socialista a la votació és l’abstenció.

La gran majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya estan a favor de decidir el seu futur polític i la nova relació amb la resta d’Espanya a través d’una consulta. El PSC és un partit amb vocació de representar la majoria de la societat catalana i defensa un projecte polític col·lectiu i inclusiu. L’exercici de la democràcia, el respecte a la legalitat i la defensa del catalanisme polític són valors inherents al projecte dels socialistes catalans. No s’entén Catalunya sense un PSC gran, divers i amb els lideratges i la gestió de la pluralitat que ha demostrat des de la seva fundació.

Prenem en consideració el Programa Electoral amb el que el PSC es va presentar a les eleccions autonòmiques del 2012. I recordem la intervenció del Primer Secretari al debat d’investidura del President de la Generalitat: en què va manifestar la postura del partit: “El nostre partit no posarà pals a les rodes, cap ni un (…) El PSC s’abstindrà en totes i cada una de les votacions que afectin aquest tema durant tota la legislatura”.

Per això demanem:

—L’abstenció del grup parlamentari a la votació del 16 de gener per coherència, respecte a les diferents sensibilitats i per no fragmentar el grup, el partit ni la societat.

—L’abstenció en particular dels diputats per la circumscripció de Barcelona, atenent al lideratge i referent que sempre ha demostrat la ciutat.

—La no-expulsió de cap membre del grup parlamentari per votar de manera diferent a la consigna de la direcció, a excepció d’arribar a un acord.

—L’obertura d’un espai de debat intern més ampli on es pugui parlar profundament aquest assumpte, més enllà d’un Consell Nacional.

Barcelona, 15 de gener de 2014.

Signants:

Pep Rovira Tolosa, Primer Secretari de la JSC Barcelona. Primers/eres Secretaris/àries: Alfonso Velasco Vicente, JSC Ciutat Vella. Andrés Navarro Gómez, JSC Eixample. Carlos Pañero Álvarez, JSC Sants-Montjuïc. Yago Fernández Fernández, JSC Les Corts. Vicenç Gavaldà Valoira, JSC Sarrià-Sant Gervasi. Pedro Belíjar Sáez, JSC Gràcia. Cristina Martín Campo, JSC Horta-Guinardó. Enric López Jurado, JSC Nou Barris. Roberto Armario Ortiz, JSC Sant Andreu. Gerard Prats Robert, JSC Sant Martí.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any