El PSC i el PSOE anunciaran les primeres ‘mesures concretes’ per a reformar la constitució després de la reunió de dimarts

  • Jaume Collboni: 'Esperem que els acords de Granada comencin a caminar'

VilaWeb
ACN
04.01.2014 - 13:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha avançat que de la reunió prevista dimarts vinent entre les direccions del partit i el PSOE, en sortiran les primerers ‘mesures concretes’ per a emprendre una reforma de la constitució espanyola en clau federal, seguint el guió de la declaració de Granada socialista. ‘Després de la reunió podrem anunciar alguna iniciativa important’, ha assegurat Collboni en una entrevista a Catalunya Informació. El portaveu dels socialistes catalans ha afegit que no creu que arran dels nous passos que faci el PSC amb el PSOE els diputats del sector crític acabin saltant-se la disciplina de vot.

Collboni ha assegurat que després de la reunió del dia 7 entre el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, s’anunciaran les primeres iniciatives parlamentàries per a emprendre la reforma de la constitució espanyola en clau federal: ‘Esperem que els acords de Granada comencin a caminar.’

El portaveu del PSC no creu que els sectors crítics del PSC puguin trencar la disciplina de vot en pròximes votacions parlamentàries i ha assegurat que el partit no té prevista cap mesura disciplinària.

També s’ha referit a la carta que el president Artur Mas ha enviat a governants internacionals i al dossier que el ministre espanyol Margallo ha fet arribar a ambaixades i consolats per contrarestar el procés sobiranista català. Considera que són la prova de la incapacitat de tots dos governs per a trobar acords i dialogar, i que ara aquest desacord s’ha mostrat internacionalment. En concret, sobre la carta de Mas, apunta que és dirigida al ‘consum intern’ pensant en unes eleccions anticipades.

Collboni també ha parlat del procés de primàries per a elegir el candidat a la batllia de Barcelona. Ha recordat que ara per ara ell és pre-candidat i que l’anunci oficial de les candidaturas es farà els pròxims dies o setmanes. 

S’ha mostrat partidari de mesures com les que s’han aprovat a Terrassa, de sancionar els bancs propietaris de pisos buits i considera prioritari que a Barcelona es destinin més esforços econòmics a lluitar contra els sectors més castigats per la crisi.

D’una altra banda, el portaveu del PSC ha criticat la politica regressiva del PP, en referència a les últimes lleis del govern espanyol, i ha assegurat que el govern de Rajoy demostra ésser més regressiu que els d’Aznar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any