La selecció catalana guanya Cap Verd (4-1) en un ambient festiu i de reivindicació nacional

• El nou càntic 'Jo votaré sí-sí!' se suma als habituals clams a favor de la independència durant el partit

ACN
30.12.2013 - 21:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La selecció catalana de futbol ha guanyat per 4-1 aquest dilluns al vespre contra la selecció de Cap Verd en el tradicional partit amistós que el combinat nacional celebra durant les festes de Nadal. L’Estadi Lluís Companys s’ha omplert d’aficionats que han animat la selecció en un ambient festiu i familiar. Amb el lema ‘Una nació, una selecció!’, els assistents a la festa del futbol català han reiterat la demanada per la oficialitat de les seleccions esportives de Catalunya i la possibilitat que competeixin a nivell internacional. També hi ha hagut espai per la reivindicació política i els aficionats han animat el partit amb una multitud de banderes estelades i càntics a favor de la independència.

Un dels nous càntics que els aficionats han entonat enguany és el de ‘Jo votaré sí-sí!’, en relació a una de les opcions de la consulta sobre el futur de Catalunya que el Govern ha anunciat pel proper 9 de novembre de 2014. Preguntats per l’ACN, diversos assistents han coincidit en la idea que si Catalunya esdevé un estat independent, la selecció catalana obtindria l’oficialitat per competir a nivell internacional.

Al voltant de 25.000 espectadors s’han reunit a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per veure el Catalunya-Cap Verd. El camp ha registrat així mitja entrada, ja que les primeres files de seients i els gols no s’han posat a la venda per mala visibilitat. La majoria dels assistents que s’han citat a l’Estadi repeteixen en un partit de la selecció catalana i alguns en són seguidors habituals.

Un minut abans de les 19.00, ha sonat a la megafonia l’himne de Cap Verd, seguit per l’himne de Catalunya, ‘Els Segadors’, que tot l’Estadi ha cantat dempeus. Seguidament, ha començat el matx amb Casilla, Bartra, Piqué, Valiente, Sergio Busquets, Víctor Sánchez, Cesc, Bojan, Piti, Sergio García i Jordi Alba a l’onze titular.

Catalunya remunta el 0-1 inicial de Cap Verd

Als deu minuts de partit, el capverdià Djaniny ha avançat la selecció africana amb el 0-1. Els catalans no han tardat en reaccionar i han empatat al minut 16 amb un gol de Sergio García. L’empat a donat ànims als jugadors entrenats per l’exblaugrana Gerard López. Al minut 17, Sergio García ha tornat a marcar (2-1) després d’una passada de Bojan Krkic. El mateix Bojan ha confirmat la remuntada catalana en anotar el 3-1 només dos minuts després, en aquesta ocasió després d’una passada de Sergio García.

Han estat els millors minuts de la selecció nacional, que ha dominat durant el primer temps. Després de controlar durant els primers minuts de la segona meitat, el bon joc de Catalunya s’ha traduït en el 4-1 que ha marcat Oriol Riera després d’una assistència de Tello. Els catalans han seguit controlant el partit, tot i que els jugadors de Cap Verd han tingut alguna ocasió per equilibrar el resultat abans del final del partit.