Ada Colau, protagonista al New York Times

  • El prestigiós diari nord-americà repassa la vida i l'activisme de la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

VilaWeb
Redacció
21.12.2013 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu i cofundadora de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona, Ada Colau, és la protagonista del suplement ‘The Saturday Profile’ del diari nord-americà New York Times. En un llarg article titulat ‘Leading the Charge Against Spain’s Mortgage Crisis’, la periodista Suzanne Daley repassa el passat activista de Colau i el seu paper actual al capdavant de la lluita contra els abusos dels bancs als Països Catalans i Espanya. ‘Fa pocs anys, ningú no coneixia Colau. Però ara mateix, la seva tasca en defensa dels afectats per les hipoteques l’ha convertida en un nom familiar i sovint l’aturen al carrer per donar-li suport’, comença el text.

L’article defineix Colau com una figura incòmoda per al govern i els banquers, però per als afectats per les seves polítiques és ‘com un àngel’.

Al capdavant de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el diari comenta les accions d’aquest moviment, ‘que encara no ha aconseguit canviar la llei, però hi ha un cert progrés’: ‘Els bancs ja parlen amb la gent, ara, i abans no ho feien’, explica Colau, que es mostra poc interessada per la fama que s’ha guanyat.

La periodista Suzanne Daley no s’està de recordar les principals accions de la PAH els últims anys i les topades i acusacions que ha rebut del govern espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any